16 de juliol de 2020 16/7/20

Formació en noves tecnologies per a l'apoderament de les dones

Formació en noves tecnologies per a l'apoderament de les dones - (foto 1)

  El curs 'Informàtica bàsica per a dones' promogut per la Fundació Isonomía té, en aquesta edició, set participants d'Almassora, les quals assisteixen les classes impartides en línia i amb el suport de l'agent d'igualtat en el Centre de Formació del municipi. El programa està sufragat per l'Editorial Ascen i dirigit a dones en risc d'exclusió social a les quals aquest curs pretén descobrir noves possibilitats comunicatives i d'accés a la informació existent en la xarxa.
  Cal assenyalar que la formació va donar començament el passat 26 de setembre, amb la visita de les beneficiàries a la Universitat Jaume I de Castelló, i s'estendrà fins al 4 de desembre. Durant les 40 hores de durada del curs, dos docents s'encarregaran de dirigir les lliçons setmanals que, a Almassora, s'impartiran tots els dilluns i divendres.

  "La formació en noves tecnologies obri infinitat de portes a aquestes dones, ja siga per a millorar les seues competències professionals o per a reforçar la seua rellevància social en forma d'accés a la informació o a l'oci i a la realització i consulta de tràmits digitals", ha assegurat la regidora d'Igualtat, Susanna Nicolau.

  Les dones que assisteixen al curs tenen entre 30 i 50 anys i han sigut seleccionades per l'Ajuntament d'Almassora per a potenciar la seua integració social i laboral. En aquest sentit, Nicolau ha explicat que el departament d'Igualtat "ha facilitat l'accés al curs des de la sala multimèdia del Centre de Formació amb l'objectiu d'afavorir creació d'una xarxa de dones amb les quals treballar transversalment altres aspectes que ajuden al seu apoderament".
  Contacontes en el Recinte Fester

  Com a tancament de les accions d'Igualtat per a festes de la Mare de Dèu del Roser i en commemoració del 'Dia Internacional de la Xiqueta' celebrat dimecres passat, el departament que dirigeix Nicolau organitzarà una sessió de contacontes dissabte que ve 21 d'octubre, en el Recinte Fester i a partir de les 11.00 del matí. La narradora Tània Muñoz serà l'encarregada de conduir als xicotets a través d'històries de fantasia creades des d'una perpectiva de gènere i per a educar en la igualtat.

  Pujar