1 d’octubre de 2020 1/10/20

La fira taurina d'Almassora tanca cartell amb el "bou del poble"

  • Dani Botillo i Tom Bombadil actuen avui en Pere Cornell

La fira taurina d'Almassora arriba avui a la seua fi amb l'exhibició de tres astats cerrils entre els quals figura el "bou del poble". "Jerarca", de la ramaderia Salvador Domecq, obrirà el cartell de la vesprada amb la seua eixida des de la plaça Major.

Compartirà el desenllaç del cicle amb l'exemplar de Torrealta patrocinat per Aficionats al Bou i el bou d'Hermoso de Mendoza finançat per la penya El Porrat i l'associació cultural taurina La Picaora.

El "bou del poble", negre llistó, és el cerril triat per la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes com a atractiu de la fira de Santa Quitèria, "en el qual hem dipositat la nostra confiança perquè complisca les expectatives d'un cartell tan important com el d'Almassora", segons la regidora de Festes, Isladis Falcó. Cal recordar que la embolada d'aquest astat tindrà lloc en la plaça de la Picaora.

Després de l'exhibició vespertina del "bou del poble" eixirà dels xiqueros de la plaça Major "Serè", l'aposta de Aficionats al Bou, al que seguirà "Cantero", d'Hermoso de Mendoza. L'eixida del tercer astat obligarà a reina i dames a traslladar-se des de l'edifici de Ca la Vila a la Picaora per a gaudir de l'inici de la faena des d'aquest mític enclavament del recinte taurí.

A més, a les 13.00 hores tindrà lloc l'última entrada de vaques de la setmana taurina, en aquest cas de la ramaderia Vicente Gargallo "Capota", de Vila-real. D'altra banda, a les 11.30 hores els més menuts gaudiran del tancament infantil de carretons, inflables i altres jocs de temàtica taurina. Aquest acte està inclòs en el programa a causa de la suspensió en el seu moment de les III Jornades del Bou per motius meteorològics.

Dani Botillo i Tom Bombadil

Les festes tenen avui dues cites musicals: les actuacions de Dani Botillo i Tom Bombadil. El primer actuarà a les 19.00 hores en la plaça Pere Cornell, mentre que el segon interpretarà els seus temes a les 23.30 hores en el mateix escenari. A més, l'orquestra Súper Magic tornarà unes festes més al Recinte Fester a les 01.30 hores, actuació que continuarà amb disc-mòbil en la carpa. Tal com estava previst, el departament de Festes complirà així el seu compromís d'oferir la totalitat de la programació de forma gratuira.

Finalment, altres actes destacats del dia seran les partides de pilota valenciana en el carrer Sant Vicent a les 11.00 i a les 16.00 hores, que comptaran amb la presència de jugadors professionals. L'empresa Pim, Pam, Pum realitzarà activitats infantils a les 18.00 hores en la plaça Espanya. Per a acabar, Caixalmassora col·laborarà a les 21.00 hores en el carrer Trinitat amb el repartiment de "tombet de bou".

Pujar