elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira de Sant Andreu celebra 20 anys de tradició i compres nadalenques a Almassora

La Fira de Sant Andreu celebra 20 anys de tradició i compres nadalenques a Almassora
  • La seguretat és la protagonista en un esdeveniment que torna després de la suspensió en 2020

MÉS FOTOS
La Fira de Sant Andreu celebra 20 anys de tradició i compres nadalenques a Almassora - (foto 2)
La Fira de Sant Andreu celebra 20 anys de tradició i compres nadalenques a Almassora - (foto 3)

La Vila d'Almassora se submergeix des d'aquesta vesprada en l'ambient medieval propi de la Fira de Sant Andreu per a celebrar els 20 anys de trajectòria de l'esdeveniment. El fred acompanyarà aquest esdeveniment que, després de la suspensió per COVID de l'any passat, torna amb mesures de seguretat per a venedors i públic a escasses setmanes del Nadal.

La fira medieval presa els carrers del barri antic amb 65 punts de venda i 40 activitats previstes per a rememorar els orígens de la ciutat des de la plaça de la Picaora fins al Raval i la plaça de l'Església. A l'ambientació habitual sumarà en aquesta ocasió els dispensadors de gel hidroalcohòlic i el control d'accessos des de les entrades més àmplies per a evitar aglomeracions.

La suspensió de l'any passat ha portat a l'organització a multiplicar els esforços per a evitar l'acumulació de públic motivada per les ganes de tornar a gaudir de la fira medieval, un dels esdeveniments de major popularitat del calendari festiu local. Així ho ha indicat el regidor de Cultura, Javier Mollá, a escasses hores d'iniciar una fira que inclourà casetes separades per dos metres de distància i l'obligatorietat d'utilitzar màscara en tot el recinte, tant per als visitants com per als propis venedors.

La inauguració prevista per a les 18 hores permetrà a la corporació municipal recórrer un barri antic adornat per a l'ocasió en el qual no falten les banderoles, il·luminació i abillament per a replicar el passat i convidar a les compres nadalenques. És per això que les parades ambulants obriran hui fins a les 22 hores i durant el cap de setmana estaran operatius de 10 a 22 hores. Per part seua, els espectacles es distribuiran en els tres dies a excepció de la franja entre les 14 i les 17 hores per al descans.

La resta de les jornades fomentaran la convivència de la representació d'oficis i l'artesania medieval amb els passejos a cavall, desfilades d'època, recreacions de batalles i campament de soldats o demostració d'armes. Els més xicotets gaudiran de les seues respectives activitats infantils amb teatre de marionetes, tallers, bufons i joglars. El circ i les actuacions musicals en directe completaran un recinte en el qual també participen associacions locals amb les seues casetes, abillaments i articles de l'època.

“Animem a tornar a gaudir d'aquesta fira tan esperada després de la suspensió de 2020 i a gaudir de les activitats programades amb responsabilitat per a poder continuar reduint la corba de contagis”, ha declarat Mollá. L'edil ha fet una crida al compliment de les normes de seguretat durant les tres jornades malgrat tractar-se d'un espai obert.

Pujar