21 de setembre de 2020 21/9/20

La IX Fira d'agroecologia obrirà les seues portes el dissabte a Almassora

La IX Fira d'agroecologia obrirà les seues portes el dissabte a Almassora - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La IX Fira d'agroecologia obrirà les seues portes el dissabte a Almassora - (foto 2)

  La IX Fira d'agroecologia i d'intercanvi de llavors locals obrirà les seues portes aquest cap de setmana a Almassora. El programa d'actes inclou una exposició col·lectiva, la projecció de diversos documentals, jocs de plaça i tallers pràctics. El departament de Sostenibilitat organitza aquesta fira que ha començat amb una exposició de fotografia en la planta baixa del consistori.

  L'obertura oficial tindrà lloc el dissabte amb una mostra col·lectiva de varietats locals a la qual poden contribuir els assistents amb les seues pròpies llavors. Durant la jornada estan previstes dues projeccions de documentals ('Llavors d'esperança' -11.00h- i 'Nugant cordes' -17.00h-) en la sala de formació de l'Ajuntament d'Almassora. A més, al migdia tindrà lloc un taller de elaboració de codony i a les 18 hores una pràctica d'extracció de llavors que conclourà amb l'intercanvi entre els assistents i jocs de plaça a les 19 hores.

  La IX Fira d'agroecologia continuarà el diumenge amb un taller infantil de cosmètica natural les 11 hores i una xarrada-taller sobre compostatge. Després de la pausa de l'esmorzar, el certamen tornarà a obrir les seues portes a les 15.30 hores amb una taula de treball sobre seguretat alimentària en els elaborats de xicoteta producció i una xarrada sobre l'evolució d'horts urbans. El taller de figures decoratives amb fibra de dacsa i una representació teatral posaran el fermall final a la jornada.

  La regidora de Medi Ambient, María José Tormo, ha animat “als interessats per l'agricultura, tant professionals com a aficionats, a visitar aquesta mostra que reunirà a experts del sector i que tornarà a ser un referent per als qui han fet de l'agroecologia una manera de vida”.

   

   

   

   

  Pujar