21 de gener de 2021 21/1/21

Les festes de Santa Quitèria incorporen un castell piromusical i actes en els barris d’Almassora

Les festes de Santa Quitèria incorporen un castell piromusical i actes en els barris d’Almassora - (foto 1)
  • La ‘mascletà’ de Les Calderes es trasllada a l’antic Recinte Fester

Les festes de Santa Quitèria incorporaran un castell piromusical i actes en els barris d'Almassora durant aquest mes de maig. Són algunes de les novetats que ha revelat aquest matí la regidora de l'àrea, Isladis Falcó, que ha recordat que a causa de les eleccions municipals i europees del dia 26, els festejos han de concloure un dia abans. Els primers actes començaran aquest cap de setmana amb la presentació el divendres de la reina, Nuria Alcalde Vedrí, el pregó -dissabte- i el romiatge -diumenge-.

Falcó ha destacat que entre els 110 actes gratuïts dissenyats per la Junta Local de Festes figuren esdeveniments en altres barris, com les activitats infantils i el concert de Efaín y Los Piratas del Flamenco previstos en la plaça Botànic Calduch o les batalles de rap en Santa Teresa, a més de la programació habitual a la Vila, Pere Cornell i el Recinte Fester.

Entre les novetats del programa destaca el trasllat del Dia dels Majors del dimarts al dilluns 20 per a facilitar l'assistència a l'ofrena floral a Santa Quitèria en la vespra de la festivitat en honor a la patrona. També canvia d'ubicació la mascletà posterior a Les Calderes, que dispararà la pirotècnia Baldayo a les 13 hores a l'esplanada de l'antic Recinte Fester, al costat del centre de salut.

El dia de Santa Quitèria incrementarà la programació en incorporar a la nit el castell de focs artificials, que en aquesta ocasió tindrà un caràcter piromusical per a posar en valor la festivitat del dia. El canvi de data obeeix al tancament de les festes en la matinada del dissabte, de manera que de mantenir-lo en la seua jornada habitual contraprogramaria l'activitat musical prevista per a aquesta última nit en honor a la patrona. D'igual forma, el Festival de la Paella, habitual del segon diumenge de festes, es trasllada al primer.

La regidora ha destacat també els concerts de Decajón aquest pròxim dissabte (plaça Espanya 20.30 hores), Dvicio el dissabte 18 (Pere Cornell, 00.00 hores), reggae el dijous 23 (Recinte Fester, 00.30 h.) i el grup original Boney M. el dissabte 25 (Pere Cornell, 20 h.), a més de la música en valencià que sonarà dissabte que ve en el Recinte Fester amb els concerts de Pleasant Dreams i Xavi Sarrià.

D'altra banda, Falcó ha incidit en la “qualitat” del cartell de “bous al carrer”, que inclou 15 cerrils i el tancament pels carrers de la Vila el dissabte 18 a les 11.30 hores. El divendres mantindrà la tarda de vaques, que a la nit donarà pas a les vaques enfundades en la plaça Major.

Inscripcions

Les persones interessades a inscriure's en el Dia dels Majors tenen fins al dijous 16 per a sol·licitar plaça, un dia després finalitzarà el termini per a participar en el Dia dels Nens i el Festival de la Paella i el dimarts 21 conclou la reserva de taula per al sopar del ‘pa i porta’.

Pujar