28 de novembre de 2020 28/11/20

Les festes de Santa Quitèria incorporaran el Dia dels Xiquets

Les festes de Santa Quitèria incorporaran el Dia dels Xiquets - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora incorporarà el Dia dels Xiquets en el programa de festes de Santa Quitèria per a dedicar una jornada als més xicotets. La iniciativa sorgeix de la Regidoria de Festes i, com la resta dels actes, serà gratuïta per a afavorir la participació del major nombre possible de veïns.

  L'edil de l'àrea va aprofitar el ple infantil de la setmana passada per a informar als alumnes dels col·legis d'Almassora d'aquesta novetat en el programa. Falcó, que va rebre diversos suggeriments dels participants en l'audiència pública, els va recordar que el consistori aprofitarà la setmana de vacances dels més menuts per a programar un matí d'activitats dedicades expressament a ells.

  Així, la carpa del Recinte Fester albergarà jocs tradicionals a càrrec de Lluïsos Almassora, una xicoteta festa de l'escuma i infables perquè gaudisquen a l'aire lliure. A més, l'organització lliurarà un esmorzar a cada participant. “Tot comptarà amb les mesures de seguretat oportunes en un matí que esperem consolidar en el programa de Santa Quitèria igual que ocorre amb el Dia dels Majors”, ha assenyalat l'edil de l'àrea.

  Els xicotets, en aquest cas a través dels portaveus del col·legi Germans Ochando, van ser els primers a reivindicar en el ple infantil noves activitats adaptades a la seua edat durant les celebracions patronals. “Ens hem avançat a la vostra petició i des de la Junta Local de Festes, que treballa durant tot l'any perquè les festes es puguen programar, pensem que hi havia una manca en aquest sentit perquè no es feien massa activitats per a vosaltres”, va respondre Falcó en l'audiència infantil.

  La delegació que presideix confecciona en aquests moments el programa de la setmana gran, en la qual serà protagonista la reina, Paula Cubertorer, i la seua cort d'honor. Les joves van prendre possessió del càrrec ahir durant l'acte de nomenament pel ple. Alba Caravaca Bernal, Irene Delgado Puig, Mónica Moral Aixeta i Andrea Sánchez Giménez ostenten ja el títol de dames d'honor, encara que serà el divendres 12 de maig quan tinga lloc la presentació davant el públic en el Recinte Fester.

  Per la seua banda, les celebracions s'estendran entre els dies 19 i 28, mentre que el cicle taurí arrancarà el dissabte 20 i finalitzarà una setmana després. Penyes i Ajuntament d'Almassora, a través de el “bou del poble” finançaran els bous cerriles de la fira de Santa Quitèria, “una cita ineludible per als afeccionats que ens visiten tots els anys per a gaudir de l'excel·lent cartell que confeccionem”. 

  Pujar