13 de juliol de 2020 13/7/20

Les festes del Roser arriben a Almassora amb més de 120 actes

Les festes del Roser arriben a Almassora amb més de 120 actes - (foto 1)
  • Música, actes taurins i més tradicionals, componen la programació d'enguany

MÉS FOTOS
Les festes del Roser arriben a Almassora amb més de 120 actes - (foto 2)

La localitat castellonenca d'Almassora ja ho té tot preparat per a viure el seu dies grans en honor a la Mare de Déu del Roser. Una festa que cada any congrega a majors i xicotets al voltant d'un amplie programa d'actes elaborat per a l'ocasió.

En aquesta nova edició la programació inclou més de 120 activitats gratuïtes, que arranquen aquest divendres 4 d'octubre i es prolongaran fins diumenge que ve dia 13. “Un any més les festes del Roser suposen un moment d'unió i de retrobaments” assegura Merche Galí, alcaldessa d'Almassora, qui a més recorda que amb aquesta celebració es donarà per tancat el cicle festiu del 2019.

Per part seua, des de la regidoria de festes el seu responsable Isladis Falcó posa en valor tot allò que fa especial a aquestes festes, i convida a veïns i visitants a participar en les activitats previstes per a així “recuperar aquells costums que ens defineixen com a poble”.

Nou dies de trobades i celebracions que convertiran els carrers d'Almassora en un lloc on l'ambient festiu i les ganes de gaudir d'aquesta edició de les seues festes seran els absoluts protagonistes. El primer acte programat és la tradicional missa i benedicció de la imatge de la Verge, una cita en la qual els veïns més fidels honraran a la seua patrona donant el tret d'eixida a la resta de la programació,

Aquest divendres, també tindrà lloc la inauguració de la fonda del vi i del Recinte Fester, lloc clau per als festers de la localitat. A més, cal recordar que des de l'Ajuntament s'ha habilitat el servei de Bus de la Festa el qual contempla les parades a demanda i que estarà actiu durant tots aquests dies.

De cara a la fi de setmana, aquest dissabte hi haurà activitats infantils en la Plaça d'Espanya i un tardeo flamenc amb l'actuació musical del grup El Sentío. I per al diumenge, se celebrarà el concurs provincial de pesca que atorgarà premis en les categories de masculí, femení i peça major. A més es produirà el tradicional volteig general de campanes amb el qual s'anuncia la festivitat de la Mare de Déu del Roser.

També hi haurà espai per a la música en aquest primer cap de setmana, perquè està prevista l'actuació tribute a Manolo García. La cita serà el dissabte 5 a les 20 hores en la Plaça Espanya, i segur que no deixa indiferent a ningú.

Només un xicotet aperitiu el que es viurà aquest cap de setmana a Almassora, perquè els actes continuaran succeint-se al llarg de tota la setmana amb trobades tan esperades com el Dia dels Major (dimarts 8) que serà amenitzat amb la música d'Elsa Baeza i Carlos Luna.

En l'apartat musical també s'inclou el concert dels Mojinos Escozios el dissabte 12 a mitjanit en la Plaça. Lloc on l'endemà tot aquell que ho desitge podrà gaudir d'un espectacle final de festa que serà a càrrec del Mag Joel, guanyador de Got Talent Magic i finalista de Got  Talent.

L'acte més emotiu i sentit d'aquestes festes serà l'encarregat de tancar la programació. Es tracta de l'ofrena a la Mare de Déu del Roser, que se celebrarà el diumenge a les 11 hores i que comptarà amb les millors peces de música sacra interpretades a l'interior de l'Església de la Nativitat.

Aquests són només alguns dels actes recollits en el programa d'actes d'aquest 2019. Pots consultar el programa d'actes complet, ací

Cartell taurí

Un total de 13 bous salvatges i un tancament amb vaques de Partit de Resina conformen la programació de bous al carrer’, que es desenvoluparan entre el 5 i el 12 d'aquest mes. Aquesta inclou també les habituals entrades i proves de vaques pel recinte de la Vila, que s'aniran succeint al llarg de la setmana. L'encarregat d'obrir el cartell taurí serà el bestiar de Partit de Resina en el matí del dissabte 5 d'octubre.

El primer salvatge de la setmana gran eixirà de la plaça Major aqueixa mateixa vesprada sota el patrocini de les penyes El Corb, Els Clafidors, L’Embolic, La Tabarra, San Fermin, Amistes del Bou i Retir- Refugi. ‘Malson’, de Guadalmena, obrirà un cartell que anuncia bous d'11 ferros diferents.

Una novetat respecte a edicions anteriors és la celebració de la II Trobada autonòmica de penyes d’aficionades als bous al carrer, que se celebrarà en la localitat el dissabte 12 d'octubre i que està organitzada per l'associació cultural taurina Aficionades Taurines d’Almassora que celebra enguany el seu desé aniversari. En aquesta trobada, es reuniran dones aficionades de la Comunitat Valenciana per a compartir una paella de germanor i, a la vesprada, l'exhibició del bou ‘Sorprenent’ de Manuel Ángel Millares.

Pujar