22 d’octubre de 2019 22/10/19

Facsa invertirà 193.000 euros en la xarxa d'aigua d'Almassora en 2019

Facsa invertirà 193.000 euros en la xarxa d'aigua d'Almassora en 2019 - (foto 1)

  L'empresa Facsa, empresa concessionària del servei de proveïment municipal d'aigua, invertirà 193.600 euros a Almassora al llarg de 2019 després de l'aprovació del ple. Es tracta d'inversions per a millorar el servei en domicilis i la qualitat de l'aigua, a més d'eliminar el fibrociment de les instal·lacions per canonades modernes de polietilé que milloren la capacitat del transport.

  Les inversions recollides en el projecte de 2019 fan al·lusió a: la substitució de la bomba del pou de Tellado, les casetes de cloració, la reparació del depòsit de Rambla, la instal·lació de mesuradors de clor en continu, la remodelació de la xarxa d'aigua potable al carrer Puríssima i les obres en Sant Crist i Caridad per a la retira de fibrociment.

  Tal com ha indicat el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, les intervencions estan incloses en el Pla Director del Servei d'Aigua i Clavegueram de Facsa, que realitza la projecció d'inversions durant els 30 anys de concert. La prioritat de les actuacions previstes per a 2019 és la modernització de les canalitzacions per a substituir antigues conduccions per unes altres que eviten fugides i milloren la pressió de l'aigua en els domicilis privats.

  La previsió continua amb les millores iniciades en 2018 en el barri Corell, en el qual l'empresa va substituir 2,5 quilòmetres de xarxa i va instal·lar 45 vàlvules de comporta, a més de renovar 188 escomeses i 23 boques de reg. A aquesta primera fase es va sumar l'actuació en José Ortiz i Sant Crist, Caridad i el carrer Ponent de la platja fins a completar el recorregut contemplat en el pla d'obres.

  En total, Almassora disposa de 172 quilòmetres de xarxa per a proveir a més de 15.0000 usuaris entre habitatges particulars i indústries. Aquest fet suposa el control de prop de 13.900 comptadors a través de 58.512 lectures cada any i la renovació anual de 3,3 quilòmetres de xarxa d'aigua potable, l'equivalent al 2% del circuit complet, per a estendre la durada de les instal·lacions fins als 50 anys.

  El Pla Director del Servei d'Aigua i Clavegueram de Facsa analitza la situació actual del servei, identifica possibles deficiències i proposa i valora alternatives que permeten garantir a llarg termini el correcte funcionament d'un servei fonamental per a la població.

   

   

   

  ocultar
  Facsa invertirà 193.000 euros en la xarxa d'aigua d'Almassora en 2019
  Pujar