24 de setembre de 2020 24/9/20

Exitós inici del programa de recollida de brossa orgànica després de distribuir 32 contenidors domèstics en un dia

Exitós inici del programa de recollida de brossa orgànica després de distribuir 32 contenidors domèstics en un dia - (foto 1)
  • Els veïns que col·laboren resideixen, principalment, a Vila, la zona de nova urbanització pròxima al parc Manuel Pesudo i el centre del casc urbà

L'Ajuntament d'Almassora va iniciar ahir el repartiment de borses i contenidors doméstics per al programa pilot de recollida de residus orgànics que el consistori activarà el pròxim 2 de novembre. Del 40 lots de borses i dipòsits dels quals disposava el departament de Sostenibilitat per a aquesta primera jornada els veïns es van portar 32 unitats. Sostenibilitat ha confirmat que la distribució seguirà en els pròxims dies fins a aconseguir els 200 lots que el projecte impulsat pel consistori i Reciplasa contempla repartir de manera gratuïta.

L'edil de l'àrea, María José Tormo, ha fet especial incidència en la necessitat que participen els veïns de les zones en les quals instal·laran els 28 contenidors urbans de color marró per al dipòsit de residus. Tormo ha fet una crida als residents en la Vila, el centre del casc urbà (avinguda José Ortiz, carrer Sant Ramón i plaça Santa Isabel) i la zona de nova urbanització pròxima al parc Manuel Pesudo (carrers Vicent Serra -Llaurador-, Francesc Esteve –Historiador- i Enrique Llime –Escultor-) perquè se sumen al projecte. "Almassora té una oportunitat única per a convertir-se en un referent dins de les noves pràctiques de reciclatge", ha assegurat l'edil.

Els almassorins que desitgen participar hauran de dipositar els residus orgànics que generen a casa en les borses biocompostables i portar aquestes restes fins als contenidors que s'instal·laran en l'àrees esmentades. Des de Sostenibilitat han destacat la necessitat que les borses que utilitzen els veïns siguen d'aquest tipus, ja que així no és necessari separar-les de la resta de la brossa en realitzar al tractament. Per aqueix motiu, el consistori seguirà lliurant borses als ciutadans que participen activament en el programa mentre dure la fase de proves.

La recollida de les restes orgàniques es realitzarà tots els dilluns, dimecres i divendres entre novembre i finals de febrer. A partir d'aqueixa data s'estudiarà el grau d'acceptació i l'èxit de la iniciativa entre la població, amb la possibilitat d'exportar el model seguit a Almassora a altres municipis del consorci Reciplasa.

Pujar