28 de setembre de 2020 28/9/20

Un estalvi de 800.000 euros en els comptes d'Almassora permetrà eliminar barreres arquitectòniques

Un estalvi de 800.000 euros en els comptes d'Almassora permetrà eliminar barreres arquitectòniques - (foto 1)
  • El ple debat avui una modificació de crèdits obtinguts amb fons propis

El ple de l'Ajuntament d'Almassora debatrà aquesta vesprada una modificació de crèdits de 802.074,89 euros, quantitat que aflora de l'estalvi assolit durant l'exercici vigent, i que es destinarà en part a eliminar les barreres arquitectòniques en carrers i parcs públics. L'equip de govern ha incidit en la contenció de la despesa al llarg de 2016 per a finançar nous projectes d'inversió o incrementar aquells que necessiten de més pressupost.

Així figura en la justificació de la necessitat de modificar crèdits i que recorda “l'objectiu establit d'assegurar l'accessibilitat en tota la localitat”. Amb aquest propòsit, “es destinen nous fons per a la remodelació de jocs en Corell (21.000 euros) que permeta dignificar aquesta zona, l'adequació de la calle Constitució (30.000), l'adquisició de tarima de fusta per a la zona del Pla de la Torre (16.000) i de pèrgoles accessibles per a la platja (19.360)”.

És el cas també de la “intervenció urgent” sobre diverses voreres que es troben molt deteriorades per les arrels dels arbres en algunes zones i pel pas del temps en unes altres. Així ocorre en els voltants de la piscina municipal, on la intervenció valorada en 12.000 euros repararà els danys causats per les arrels. Aquest projecte segueix la línia del que s'està executant en l'actualitat al costat de la plaça Rei En Jaume a causa de les destrosses causades en la vorera pels arbres.

En la mateixa línia, “es destina un increment important en la partida de manteniment de vies públiques, ja que resulta urgent la reparació de diversos ponts del terme municipal”, així com l'asfaltat del polígon industrial SUPOI-6, conegut com Ramonet, (60.000 euros) i la renovació de les trapes del clavegueram (30.000), ja que moltes d'elles han sigut sostretes. Els tècnics municipals han apostat per substituir-les per material plàstic perquè no resulten atractives per al robatori i la venda en el mercat negre.

D'altra banda, la modificació de crèdits permetrà dur a terme la pantalla acústica en l'edifici consistorial per a esmorteir el soroll de les unitats exteriors de climatització del bloc. El projecte està pressupostat en 31.339 euros i sorgeix com a resposta a les molèsties que genera l'aire condicionat i la calefacció de l'ajuntament als veïns de les finques més pròximes.

Pujar