24 de febrer de 2020 24/2/20

Un ‘encierro’ perillós obri la setmana taurina d’Almassora

Un ‘encierro’ perillós obri la setmana taurina d’Almassora - (foto 1)
  • El concert de Dvicio, estrela del cartell musical de Santa Quitèria

MÉS FOTOS
Un ‘encierro’ perillós obri la setmana taurina d’Almassora - (foto 2)

Torpón, Perrillero II, Reincorporado, Revuelto, Aislado i Solitario han pres aquest matí els carrers de la Vila en un ‘encierro’ ràpid, perillós i amb quatre contusionats lleus  que ha inaugurat la setmana taurina d'Almassora. Els sis exemplars de Román Sorando patrocinats per l'Ajuntament i les penyes El Caragol, Aficionats al Bou, Aficionades Taurines i El Trasto han recorrido el trajecte entre la plaça de l'Església i el Portal en quasi tres minuts, convertint el carrer Major en la ‘Estafeta’ d'Almassora davant més de 7.000 persones.

L'afluència de públic i l'absència d'incidents han sigut les protagonistes en un matí que ha començat a primera hora per a les penyes patrocinadores dels bous. A partir de les 11 hores ha començat a distribuir-se l'operatiu amb més de 60 participants, entre col·laboradors, voluntaris, Protecció Civil i Policia Local, a més de l'equip sanitari capitanejat pel doctor Gustavo Traver en la infermeria del carrer San Isidro.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha acompanyat als agents durant la revisió prèvia de barreres i corros abans que a les 11.30 hores sonara el coet que ha obert la porta de corrals per als sis exemplars de Román Sorando. El ramat ha recorregut el carrer Sant Joaquim per a girar pel Raval cap a Colón i emprendre el carrer Sant Vicent, on s'han vist les millors carreres dels corredors arribats des de diferents ciutats espanyoles.

Isladis Falcó ha ressaltat “la satisfacció que compartim penyes i Ajuntaments per haver portat a Almassora un tancament amb la presència i el resultat del de Sorando, que ha tornat a omplir els carrers del nostre poble de gent, d'ambient i d'alegria, que és el que s'espera en la setmana de festes”.

La jornada taurina inclou també l'exhibició de ‘Torpón’, que substitueix a l'anunciat ‘Gemelo, dels sis bous del tancament al migdia i tres durant la vesprada. En finalitzar, les penyes patrocinadores compartiran tardeo flamenc amb el grup Jarana en la plaça de l'Església, mentre que la penya l’Alcria ha programat l'actuació de Efraín i Los piratas del flamenco. La plaça Major serà, a la nit, l'escenari de les tres embolades amb les quals els aficionats inauguraran els festejos populars nocturns de Santa Quitèria.

Al marge, la programació festiva de la jornada inclou les finals del torneig Santa Quitèria de tennis, activitats infantils en la plaça d'Espanya amb tallers i conta contes per als més xicotets i el concert de Dvicio en la plaça Pere Cornell. La Junta Local de Festes i la brigada s'han vist obligades a reconfigurar la distribució de la plaça per a aquesta nit davant el voluminós muntatge que ha preparat el grup per a la seua visita a Almassora. Per part seua, el Recinte Fester albergarà l'actuació de l'orquestra Centaure a partir de la 1.30 i la del dj Kensi Núñez com a colofó a la nit del dissabte.

Pujar