29 de març de 2020 29/3/20

500 efectius s'han desplaçat a Almassora per a un simulacre sense precedents

500 efectius s'han desplaçat a Almassora per a un simulacre sense precedents - (foto 1)
  • La prova ha durat tres hores i mitja

MÉS FOTOS
500 efectius s'han desplaçat a Almassora per a un simulacre sense precedents - (foto 2)
500 efectius s'han desplaçat a Almassora per a un simulacre sense precedents - (foto 3)
500 efectius s'han desplaçat a Almassora per a un simulacre sense precedents - (foto 4)
500 efectius s'han desplaçat a Almassora per a un simulacre sense precedents - (foto 5)
500 efectius s'han desplaçat a Almassora per a un simulacre sense precedents - (foto 6)
500 efectius s'han desplaçat a Almassora per a un simulacre sense precedents - (foto 7)
500 efectius s'han desplaçat a Almassora per a un simulacre sense precedents - (foto 8)

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha preparat un simulacre tecnològic aquest matí prop del riu Millars, al seu pas per Almassora. Han participat 500 efectius de 25 organismes amb observadors internacionals per a mesurar els temps de resposta.

Tres hores i mitja han estat els efectius on han reproduït un accident amb risc radiològic, bactereològic i químic. Ha començat a les deu del matí amb un accident de camió cisterna amb fuga de gas propà que ha desencadenat un incendi i ha deixat al seu pas 20 morts i 30 ferits, els qui s'han prestat voluntaris estudiants de l'Escola d'Infermeria per a la seua total recreació.

La depuradora d'Almassora ha recreat huit escenaris possibles després de l'accident per a reaccionar en cas de: explosió de cisterna depuradora, incendi forestal, font radioactiva, contenció de vessament, incendi d'oficines en la depuradora, descontaminació de persones i vehicles i Lloc de Comandament Avançat en el terreny.

Merche Galí, alcaldessa d'Almassora, i Roberto Verdoy, comissari cap de la Policia Local, s'han traslladat als diferents escenaris per a veure de prop el recorregut, al qual també s'han unit el Regiment Nuclear, Bactereològic i Químic de les Forces Armades, Unitat Militar d'Emergències, Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, Guàrdia Civil, Voluntariat de Protecció Civil, Policia de la Generalitat, Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient i les empreses Repsol, ESK, Facsa i Comaypa.

Així mateix, observadors internacionals han seguit l'hipotètic cas en el qual 50 suposats estudiants d'enginyeria es veien afectats durant una visita a una depuradora. Entre les novetats d'aquesta recreació cal destacar que ha participat Creu Roja en atenció psicosocial en l'edifici del Centre de Turisme de Castelló. També l'ús de drons ha servit per a mesurar la contaminació radiològica a distància i ajudar en el rescat de víctimes.

Pujar