elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: “Educació retalla 600.000 euros l'import d'adjudicació del Regina Violant”

PP: “Educació retalla 600.000 euros l'import d'adjudicació del Regina Violant” - (foto 1)

  El Grup Municipal del Partit Popular a Almassora i el Grup Parlamentari del PP en Les Corts consultaran els motius que han portat a la Conselleria d'Educació a retallar en 2018 en prop de 600.000 euros el pressupost d'adjudicació del col·legi Regina Violant.

  El centre educatiu, licitat el 27 de març de 2015 per un import de 6.929.490,11 euros, va ser adjudicat el 21 de desembre de 2015 per 5.169.399,62 euros. Iniciades les obres en l'estiu de 2016, fins a la seua paralització al gener de 2017 s'han certificat 995.000 euros. “Ens ha sorprès i alarmat que en el pressupost autonòmic de 2018 s'haja fixat una inversió de 3.516.940 euros per al col·legi quan en realitat falten per executar 4,1 milions d'euros segons l'import de contractació”.

  Des del Grup Municipal del PP a Almassora, Luis Martínez, regidor i portaveu, ha manifestat el seu desig de consultar als dos ajuntaments que governen el municipi el motiu del tijeretazo al pressupost del col·legi. D'igual manera, en Les Corts, Vicente Casanova, diputat autonòmic del PP, exercirà la seua labor de fiscalització al Consell. “Entenem que el centre educatiu hauria d'executar-se íntegrament en 2018. No obstant açò, aquesta retallada podria significar que s'ajorna la finalització de les obres a 2019 o bé que retallen el pressupost pel qual inicialment es va adjudicar l'obra. Volem informació, aqueixa que garanteixen els governs de la transparència”.

  La construcció del col·legi, la paralització del qual va ser comunicada per l'adjudicatària el 26 de gener de 2017, segueix “en un estat de bloqueig que entre tots hem de ser capaços de resoldre”. En opinió de Luis Martínez, “no cap argument per a aquesta situació i com a representants públics hem de treballar per a aplicar la solució més diligent que permeta que els 600 escolars que acudeixen a aquest centre ocupen un col·legi definitiu sense major dilació”.

  Des del grup municipal del PP a Almassora “anem a seguir exigint d'els qui governen que s'activen les mesures oportunes per a resoldre aquesta paràlisi. Hem presentat mocions a nivell autonòmic i municipal, i anem a seguir treballant i reclamant informació encara que ens la neguen aquells que es declaren transparents. Volem llum i taquígrafs per a reprendre una obra que mai hauria d'haver-se paralitzat”, ha declarat Martínez.

  Pujar