elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dues empreses opten a la reforma del barri Pius XII a Almassora

Dues empreses opten a la reforma del barri Pius XII a Almassora
  • El pressupost supera els 270.000 euros cofinançats al 50% per FEDER i l’Ajuntament

L'Ajuntament d'Almassora ha tancat el termini de licitació de les obres de regeneració urbana del barri Pius XII amb dues empreses que opten a la reforma. Montajes Baixauli S.L. i Abanizados Coop.V són les empreses candidates per a fer els treballs, previstos per a iniciar-se el mes d'agost. Ara, el consistori valora quina de les dues ofertes és més rendible i adequada als pertinents requisits.

L'adjudicació del contracte tindrà en compte una sèrie de criteris basats, especialment, en la millor relació qualitat-preu. Per a això, prevaldrà amb un 80% l'aspecte qualitatiu de les millores proposades i amb 20% els criteris econòmics. És a dir, els licitadors podran aconseguir fins a 80 punts mitjançant la proposició de millores addicionals a les ja presentades, i fins a 20 punts si la seua oferta és la més econòmica per a l'ajuntament sense excedir el pressupost del contracte, que supera els 270.000 euros.

Les obres de la zona abasta els carrers València, Vila-real, Albocàsser, Cervera del Maestrat, Sant Rafael, Beatriu Civera, Matilde Lloria i la plaça de Carmelina Sánchez-Cutillas. Cal recordar que l'actuació, inclosa en el pressupost de 2022, està cofinançada pels fons FEDER de la Unió Europea al 50%. L'objectiu principal del projecte és millorar les infraestructures urbanes del districte i l'accessibilitat a la zona, perquè presenta problemes derivats d'instal·lacions antigues.

D'aquesta manera, la remodelació atendrà les propostes rebudes en el Dia del Veí al Barri celebrat a Pius XII. L'equip de govern ha treballat per a solucionar les mancances urbanístiques trobades, com a voreres estretes, paviments deteriorats o passos de vianants i guals sense senyalitzar. Així mateix, l'actuació renovarà la xarxa de sanejament i de drenatge, així com la xarxa de proveïment d'aigua potable ja que, actualment, la seua infradimensió provoca un problema d'insuficiència hídrica.

Quant al pressupost base de licitació, la reforma de fermes i paviments suposa el capítol de major inversió amb un total de 94.963,08 euros, seguit del canvi de la xarxa de proveïment d'aigua potable (65.021,52 euros). El projecte començarà a l'agost amb les tasques de demolició (22.517,08 euros) i es prolongarà durant quatre mesos fins a finalitzar al novembre amb l'adaptació de la senyalització a la normativa vigent (12.400,26 euros).

Pujar