21 de gener de 2020 21/1/20

La Diputació amplia a 307.000 euros la subvenció a Almassora en 2020

La Diputació amplia a 307.000 euros la subvenció a Almassora en 2020 - (foto 1)
  • La quantia suma el Fons de Cooperació Municipal i els POYS

La Diputació Provincial de Castelló transferirà més de 307.000 euros a l'Ajuntament d'Almassora en 2020 amb càrrec al Fons de Cooperació Municipal i els Plans d'Obres i Serveis (POYS), segons ha traslladat el regidor i diputat d'Hisenda, Santiago Agustí. L'objectiu de la localitat passa per buscar alternatives en les quals invertir, com podrien ser treballs d'accessibilitat.

En el primer cas, el del Fons de Cooperació Municipal, es tracta d'una línia d'ajudes traçada amb criteri de població, que iguala la quantia que concedeix la Generalitat Valenciana. És una subvenció incondicionada i no finalista, de manera que delega les competències al consistori per a decidir en quina mena de projecte resulta més profitós invertir els fons de la institució provincial.

En opinió de Santiago Agustí, aquesta ajuda de 217.474 euros suposa un revulsiu per a l'economia municipal, al qual se sumaran els 90.000 euros dels Plans d'Obres i Serveis (POYS), quantia disminuïda al costat de la resta de municipis amb més població en benefici de les localitats més xicotetes de la província per a lluitar contra la despoblació de l'interior. “En total, l'aportació serà major i ens permetrà col·laborar amb els pobles amb menys habitants sense descurar les necessitats d'Almassora”, segons Agustí.

El regidor ultima en aquests moments el tancament del pressupost municipal d'Almassora per a 2020, en el qual Diputació, Generalitat Valenciana per al finançament de projectes Edificant i Unió Europea a través de fons Feder seran decisius per al còmput d'inversions que ha projectat la localitat. Segons ha indicat, la construcció de col·legis, la platja i les actuacions en els barris coparan la major part de les inversions l'any vinent.

ocultar
La Diputació amplia a 307.000 euros la subvenció a Almassora en 2020
Pujar