elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un bou d’Hato Blanco venç en els premis del Roser d’Almassora

Un bou d’Hato Blanco venç en els premis del Roser d’Almassora
  • Fuente Ymbro s’alça amb la millor presència i La Resnera amb la millor embolada

‘Potrero’, de Hato Blanco, ha vençut aquest matí en el lliurament dels premis taurins de la fira del Roser d'Almassora celebrada en els salons del Sindicat de Caixalmassora. Les penyes han triat al astado copatrocinat per El Trasto i Juventud Taurina com el més brau de la setmana gran d'octubre. Els guanyadors han rebut el trofeu i el xec, valorat en 600 euros, de mans del president de l'entitat, Miguel Serra.

En segon lloc ha quedat el bou de la Palmosilla, mentre que el tercer premi ha anat a parar a Fuente Ymbro. Precisament aquesta ramaderia, protagonista del primer tancament de la Comunitat Valenciana després de la pandèmia, ha sigut la vencedora en la categoria a la millor presència. Jazmín, marcat amb el número 161, ha desempatat amb el de Hato Blanco en haver collit més vots amb tres punts que el seu contrincant i s'ha alçat així amb el trofeu.

El grup de penyes format per Els Vint, La Brusa, La Colla, Els Casats, La Galbana, L’Estocà, El Roser i Tots Tancats han rebut també el seu premi per la millor embolada de les festes del Roser gràcies a l'espectacle nocturn de l'últim dissabte de les celebracions. ‘Canelo’ va ser el bou millor embolado de la setmana gran i aquest matí Sergi Esteve ha rebut el trofeu en nom de la Galbana i la resta de penyes del seu grup.

Precisament, el president de l'Associació de Penyes Taurines d'Almassora (APTA) ha anunciat que serà en la pròxima reunió de l'ens quan s'entregue el premi a la millor eixida de les festes del Roser al no poder assistir aquest matí la penya patrocinadora a l'esmorzar.

Per part seua, la regidora de Festes, Isladis Falcó, ha llegit la fallada de la Junta Local de Festes respecte al concurs de ramaderies, que garanteix la presència d’Hermanos Asensi, Bellés i Monferrer en la setmana gran de Santa Quitèria. “Hem tornat a presentar un cartell de primera gràcies a l'esforç de bous i ara hem de posar-nos a treballar ja en els preparatius del tancament de 2022”, segons Falcó.

En la mateixa línia s'ha manifestat l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, que ha recordat “que a l'estiu ens van dir que estàvem bojos per anar a buscar un tancament perquè créiem que era possible i finalment així va ser i es va convertir en un espectacle segur i que va batre un rècord d'assistència gràcies al mèrit de tots”.

Pujar