29 d’octubre de 2020 29/10/20

El Dia dels Xiquets reuneix a més de 430 menuts a Almassora

El Dia dels Xiquets reuneix a més de 430 menuts a Almassora - (foto 1)
  • Gonzalo Izquierdo rep l’homenatge per la seua trajectòria com embolador

MÉS FOTOS
El Dia dels Xiquets reuneix a més de 430 menuts a Almassora - (foto 2)
El Dia dels Xiquets reuneix a més de 430 menuts a Almassora - (foto 3)

El Dia dels Xiquets ha reunit aquest matí 432 menuts en la carpa del Recinte Fester d’Almassora. Jocs tradicionals, inflables i festa de l'espuma han entretingut a escolars de fins a 12 anys per a aprofitar la setmana festiva de Santa Quitèria. A més, reina, dames i autoritats han visitat la residència de majors Santa María Rosa Molas i la localitat ha recuperat l'activitat taurina després del descans de la jornada en honor a la patrona. En aquest apartat, Gonzalo Izquierdo ha rebut un homenatge per la seua trajectòria com embolador.

El matí ha començat a les 10 hores en el Recinte Fester, on s'han donat cita Lluïsos Almassora, Creu Roja i la Junta Local de Festes per a organitzar les activitats programades per als més de 400 xiquets i xiquetes inscrits en aquesta jornada. Les persones voluntàries han repartit l'esmorzar a l'arribada a la carpa, adaptat també a intoleràncies alimentàries dels participants.

Durant tot el matí, l'alumnat ha recorregut els diferents espais, que han concedit un paper destacat als jocs tradicionals i a les activitats en grup per a fomentar que els més xicotets es relacionaren entre sí. La festa de l'escuma ha sigut un dels atractius del matí.

Per part seua, la residència municipal de la tercera edat ha dut a terme una activitat de dansa, mentre que la reina de les festes, Nuria Alcalde, i les dames Núria Dealbert i Mar Cantavella han visitat la residència Santa María Rosa Molas en companyia de l'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, per a felicitar la setmana de Santa Quitèria a usuaris i plantilla del centre.

A més, Almassora ha représ l'activitat taurina a les 13 hores amb motiu de l'entrada i prova de vaques per la Vila. La ramaderia Hermanos Bellés, que va resultar subcampiona en el concurs d'octubre, ha reobert els festejos després del descans d'aquest dimecres a causa de la festivitat de la patrona. Per a la vesprada estan previstes les exhibicions dels bous de Montes de Oca i Arcadio Albarrán acartellats per a l'ocasió.

Els exemplars també seran protagonistes de les emboladas nocturnes, cita que aquesta setmana ha coincidit amb l'homenatge que l'Ajuntament d'Almassora ha rendit al embolador local Gonzalo Izquierdo per la seua trajectòria. La primera edil, la reina i les dames li han entregat una caldera en reconeixement a tots aqueixos anys com a protagonista de la festa taurina.

Pujar