elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP d'Almassora trasllada al ple les queixes veïnals pel desmantellament de la sanitat

El PP d'Almassora trasllada al ple les queixes veïnals pel desmantellament de la sanitat
  • Tormo (PP) presenta moció per a exigir el cessament de les retallades amb les que el PSOE castiga a més de 27.000 habitants que s'han quedat amb un únic centre de salut

El Partit Popular d'Almassora elevarà al ple del pròxim dilluns una iniciativa en defensa dels recursos sanitaris que la població està perdent per les retallades continuades als quals el PSOE sotmet a la localitat. La iniciativa, que la portaveu del PP, María Tormo, va defensar ahir en Junta de Portaveus, reclama el cessament de l'atac que el PSOE va iniciar fa més de mitja dècada, amb la suspensió d'especialitats mèdiques en el Centre Sanitari Integrat (CSI) Pío XII.

La iniciativa ve secundada “pels centenars de signatures que el PP ha recollit en el marc de la campanya promoguda pel PP a nivell provincial en defensa del futur de la localitat i els recursos dels veïns i en contra de les retallades que imposa el PSOE”.

Segons Tormo, “Almassora no mereix que els qui des de fa més de mitja dècada han anat suspenent, de manera periòdica, les consultes d'especialitats que posseïa el CSI Pío XII acabe amb els recursos sanitaris pels quals tant lluitem i que aconseguim oferir a la població el 24 de març de 2011”.

Aquest atac, indiscriminat i lesiu, ha provocat el desmantellament d'un centre, referent i dimensionament per a una població que supera els 27.000 habitants, i que hui “rep atenció mèdica en el centre de salut del carrer Sant Pere”. “Els metges estan saturats davant l'allau de pacients. Els veïns estan indignats amb una assistència sanitària que els obliga a esperar al carrer i que els retarda les consultes fins a 10 dies”. I mentrestant, “el PSOE, en lloc de plantar cara a un Consell que ataca i minva serveis vitals, es dedica a fer seguidisme de les seues sigles amb el suport de Ciutadans”.

Des del PPCS, “exigim recuperar les especialitats suspeses, cessar l'atac al *CSI Pius XII i reobrir el centre que el PSOE amenaça amb tancar. I a la platja, on el consultori està tancat des de 2020, recuperar aquest centre d'atenció mèdica i lluitar per ampliar els seus recursos, mai per retallar-los, com lamentablement ha fet el PSOE en aquests últims anys”.

Pujar