elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ple d’Almassora reserva 532.000 euros per a pagar una sentència per la gestió urbanística de 2013

El ple d’Almassora reserva 532.000 euros per a pagar una sentència per la gestió urbanística de 2013
  • La modificació de crèdits supera el milió d’euros amb millores en pluvials i dotacions

El ple de l'Ajuntament d'Almassora reservarà hui 532.399,3 euros per al pagament de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que obliga a adobar uns terrenys amb accés des del carrer Cabanes. La formalització del pagament té lloc després que el TSJ estimara el recurs contenciós administratiu dels propietaris, que van instar l'Ajuntament a iniciar l'expropiació en 2013 i, davant el silenci administratiu del llavors equip de govern del Partit Popular, va ser el jurat Provincial d'Expropiació Forçosa el que va resoldre la quantia a pagar pel consistori.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha recordat que aquest ja va abonar 308.755,78 euros en 2017 per aquest litigi i, de nou, “els veïns hem de fer front ara a una altra despesa per a pagar la totalitat marcada pels tribunals per aquesta parcel·la al costat de l'IES Falomir”. En concret, es tracta d'uns terrenys de 3.729 metres quadrats qualificats com a sòl dotacional docent pels quals la propietat va reclamar 3.223.845,36 euros en 2015, després que l'Ajuntament d'Almassora ignorara la seua obligació d'expropiar, segons marca la legislació valenciana.

Malgrat que el procés no està tancat i l'Ajuntament d'Almassora ha presentat recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, el ple del consistori està obligat a aprovar la modificació de crèdit per a reservar aquests fons i així garantir el compliment de la sentència en cas de no prosperar el recurs municipal. La suma aportada hui pel consistori prové d'un préstec amb l'objectiu de fer front a les obligacions judicials sense desatendre cap dels projectes previstos per a l'exercici actual.

Els fons reservats hui a aquest efecte formen part d'una modificació de crèdit més àmplia que aconsegueix els 1.055.673,91 i que inclou millores al carrer Manuel Vivanco (44.000 euros) i en la capacitat d'evacuació de la xarxa de sanejament d'aigües pluvials (43.218,87), la instal·lació de lampisteria en Pesudo (25.000), la compra d'un vehicle per a la Policia Local (18.150), mobiliari per a la nau 2 del Centre de Formació (15.000), adequació de la sala d'exposicions de l’Espai Mercat (6.500) i porteries amb sistema antibolcada per a La Garrofera (5.050), entre altres.

El ple també recollirà l'aprovació del compte general de 2020, debatrà la proposta d'adhesió de l'Ajuntament d'Almassora a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori i informarà favorablement del manteniment de les tarifes de subministrament d'aigua potable i clavegueram municipal per a 2021.

Pujar