17 de gener de 2021 17/1/21

El PP d'Almassora reivindica la festa del bou al carrer enfront de l'atac de l'esquerra

El PP d'Almassora reivindica la festa del bou al carrer enfront de l'atac de l'esquerra - (foto 1)
  • Soler (PP): “Esta tradició no pertany a cap partit polític, és la festa del poble, la que ens uneix i la que genera 300 milions d'euros de benefici econòmic”

El Partit Popular d'Almassora ha reivindicat la festa del bou al carrer després de l'atac del Consell promogut per Compromís i avalat pel PSPV. La decisió de la Conselleria d'Agricultura d'excloure de les ajudes a autònoms a les ramaderies de cria de caps de bestiar braus ha suposat una maçada “per a un festeig que no sols és tradició, és motor econòmic i generador de 300 milions de beneficis directes i indirectes”.

Arturo Soler, regidor del PP a Almassora, ha sigut l'encarregat de defensar aquesta setmana una iniciativa que el PP ja va reclamar en el ple del passat mes de maig. “Tornem a reivindicar el suport per a aquests autònoms que mereixen, com qualsevol altre, un suport del Consell que Compromís nega i Ximo Puig beneeix”.

Amb 9.320 festejos a l'any i 29.830 caps de bestiar previstos per a exhibir, privar als ramaders d'aquestes ajudes suposa el sacrifici de 6.000 caps de bestiar i pèrdues econòmiques de 84 milions d'euros als quals cal sumar els 3.000 llocs de treball directes i indirectes.

“El sectarisme de l'esquerra persegueix una altra fi: acabar amb la tradició del bou a carrer”. Un festeig que, tal com ha assenyalat Soler, “no és patrimoni de cap partit polític, pertany al poble i s'hereta de pares a fills, generació rere generació”. “No entenem el desig irrefrenable de l'esquerra, la que governa la Generalitat Valenciana, d'imposar el seu criteri i privar a la nostra província d'aquest festeig”.

Des d'ací, ha conclòs el regidor, “els animem a reconsiderar la seua obstinació que només demostra l'integrisme dels seus actes i a reconéixer el múscul d'aquest festeig que demà eixirà al carrer perquè PSPV i Compromís els escolten”. “Els animem a tindre en compte a la població per a garantir que s'atén l'interés general de la ciutadania. I a escoltar a Almassora, on hi ha milers d'afeccionats taurins i el bou al carrer forma part del nostre ADN. Llarga vida a la festa”, ha conclòs el regidor.

Pujar