6 de desembre de 2019 6/12/19

Les ONG d'Almassora formaran els usuaris en nutrició i organització domèstica

Les ONG d'Almassora formaran els usuaris en nutrició i organització domèstica - (foto 1)

  La Regidoria de Serveis Socials d'Almassora i les ONG que distribueixen aliments en el municipi han creat un projecte conjunt per a assessorar les famílies usuàries en matèria de nutrició i d'organització domèstica. L'objectiu d'aquestes accions és  “promoure una millor gestió dels recursos dels quals disposen” així com “fomentar la seua independència perquè, amb el temps, reduïsquen la necessitat de recórrer a aquestes ajudes perquè generen els seus propis ingressos i administren millor allò que ja tenen”, com  ha apuntat la regidora de l'àrea, Diana Belliure.

  D'aquesta manera, consistori i entitats han creat un calendari de sessions mensuals que se celebraran entre maig i juliol i d'octubre a desembre de 2019. En les pròpies seus de Càritas, Creu Roja i ACAD, els usuaris rebran pautes per a preparar i planificar menús setmanals complets a partir d'ingredients bàsics i econòmics i adaptar-los als productes de temporada.  A més durant aquestes sessions aprendran a reduir el consum energètic i a gestionar millor els seus recursos en l'organització de la llar.

  Així mateix, Serveis Socials i les ONG celebraran reunions periòdiques per a realitzar un seguiment personalitzat dels casos que atenen de manera conjunta i garantir que les ajudes concedides s'administren de manera correcta. “Caminem cap a un model menys assistencialista i molt més centrat en impulsar l'autonomia i facilitar els recursos perquè les persones superen les situacions d'exclusió amb la integració laboral com a repte fonamental”, ha destacat Belliure, per a qui “aquesta informació pot semblar òbvia per a molta gent però si tenim en compte que hi ha persones que no l'han rebuda durant la seua educació, disposar de certs coneixements bàsics pot marcar la diferència en les seues vides”.

  En aquest sentit, l'Ajuntament d'Almassora en col·laboració amb les entitats ja desenvolupa programes dirigits a persones en risc d'exclusió, com és el cas del ‘Projecte Llum’ de Càritas. En aquest cas, els beneficiaris són dones, xiquetes i xiquets, als quals l'organització facilitar recursos personals, acadèmics i professionals per al seu desenvolupament i integració.

  En un altre ordre de coses, la Plataforma d'ONG d'Almassora ha convocat un curs per a totes les entitats integrades en l'ens en el qual rebran assessorament per a elaborar un pla de voluntariat. La sessió se celebrarà dimarts que ve 7 de maig i els assistents aprendran a organitzar les tasques a derivar a les persones voluntàries així com a motivar la seua participació i a avaluar l'efectivitat de les seues actuacions. Encara que la formació és gratuïta és necessari formalitzar la inscripció prèviament mitjançant l’enviament d’un correu electrònic al compte pangea@almassora.es.

  ocultar
  Les ONG d'Almassora formaran els usuaris en nutrició i organització domèstica
  Pujar