26 de maig de 2020 26/5/20

El PP d´Almassora defensa la llibertat de les famílies davant el tancament de l'Educació Especial

El PP d´Almassora defensa la llibertat de les famílies davant el tancament de l'Educació Especial - (foto 1)
  • El PSOE planifica el tancament d'estos centres en la Llei Celaá i el PP presenta moció a Almassora per a donar veu a l'associació Som com Tu i garantir la seua llibre elecció

El Grup Municipal del Partit Popular a Almassora elevarà al pròxim ple de la corporació una moció que defensa el dret de les famílies amb fills amb capacitats diferents a triar amb llibertat el col·legi que consideren la millor opció per als seus fills. La iniciativa es presenta després que el Govern d'Espanya haja anunciat en l'avantprojecte de Llei d'Educació, la coneguda com a Llei Celaá, el tancament progressiu dels centres d'Educació Especial en el termini de 10 anys.

La mesura ha generat una controvèrsia social a nivell nacional que a Almassora que ha provocat la unió de les famílies i docents afectats en una plataforma. “Creiem que ha de ser escoltada i atesa, perquè són les famílies les que han de decidir el centre al qual han d'acudir els seus fills, tant si aposten per un col·legi ordinari com un d'Educació Especial. Mai un Govern intervencionista, que en lloc de garantir la llibertat imposa el seu criteri”.

En la localitat, tal com ha explicat la portaveu del PP, María Tormo, hi ha una associació “apolítica, plural i 100% inclusiva que és Som Com Tu. A ells ens hem dirigit per a conéixer la seua opinió i atendre les seues reivindicacions, perquè a Almassora tenim veïns que aprofiten l'excel·lència i atenció personalitzada que presten els col·legis d'Educació Especial i creiem que el PSOE ha de garantir la continuïtat d'aquest servei educatiu”.

Per aquest motiu, “confiem que aquesta iniciativa que presentem en forma de moció al ple i que recolza el manifest de famílies i docents, agrupades en la plataforma Inclusiva SÍ, Especial TAMBÉ, reba el suport de tota la corporació”.

Tal com ha indicat la portaveu del PP, “si s'adopten mesures contràries a un col·lectiu, és just que s'escolte als afectats”. Per aquest motiu, si el PSOE s'ha proposat acabar amb els col·legis d'Educació Especial “deuria abans escoltar a les famílies i als docents directament afectats. Als professionals i experts. Perquè si és injust aprofitar un estat d'alarma per a silenciar-los, encara ho és més negar-los un dret fonamental com és el de decidir en llibertat la millor educació per als seus fills”.

Pujar