30 de novembre de 2020 30/11/20

Culmina la reconversió de la zona verda de Tramuntana

Culmina la reconversió de la zona verda de Tramuntana - (foto 1)

  Els treballs per a la transformació de la zona verda de Tramuntana en un àrea d'esbarjo han conclòs després de la instal·lació dels jocs infantils de temàtica marinera. Els xicotets ja poden gaudir de les atraccions amb forma de vaixell i de far que el consistori ha instal·lat, així com de la resta de jocs amb els quals compta el parc.

  La nova àrea d'esplai del districte marítim té també amb diversos bancs, quatre conjunts de cadires i taules de pícnic i unes pèrgoles per a crear zones d'ombra, un propòsit al qual contribuiran a més les nombroses palmeres i moreres que han sigut plantades a través d'aquest projecte. El parc disposa d'una font amb dues eixides d'aigua, una d'elles especialment dissenyada per a les mascotes.

  L'espai de la part posterior del parc acollirà el mercat d'antiguitats que tradicionalment es trasllada al districte marítim durant els mesos d'estiu. En la part davantera, el consistori té previst crear un pas de vianants per a garantir la seguretat dels vianants, ja que sobre l'arena existeix una altra zona de jocs infantils.

  La regidora de Platges, Amaya Gómez, ha destacat que el projecte ha permès "transformar una espai infrautilitzat en un punt de reunió familiar que, a més de representar un nou servei per als veïns, millora considerablement la imatge del litoral en l'àrea de Pla de la Torre". Per la seua banda, l'edil de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, ha recordat que "la platja d'Almassora compta ara amb dos grans parcs en primera línia de costa i altres tres sobre l'arena, uns serveis que seguirem ampliant i millorant per a respondre a les peticions dels veïns".

  Cal recordar que, el pressupost total de les obres, que van començar al desembre de 2016, ha sigut de 179.420,52 euros. Aquesta mateixa setmana, l'alcaldessa, Susanna Nicolau, va informar en el ple del decret d'incorporació de romanents que permet al consistori disposar dels 129.638,70 euros amb els quals liquidar els treballs per a la reconversió de la zona verda de Tramuntana.

  El decret contemplava altres inversions destacables per al districte marítim, com la reserva de 150.000 euros per a abonar a l'EPSAR en el moment de la subscripció del conveni per a millorar la xarxa de sanejament i altres 2.300 euros per a l'adquisició d'una nova bomba per al sistema de rentapeus. Els visitants que facen ús del servei de bany adaptat gaudiran el pròxim estiu una zona d'ombra més àmplia gràcies a la instal·lació de les noves pèrgoles que el consistori ha adquirit amb una partida de 3.267 euros inclosos en el citat decret.

  Pujar