3 de desembre de 2020 3/12/20

Costes preveu culminar la construcció de les dues esculleres de la platja de Benafelí per a juliol

Costes preveu culminar la construcció de les dues esculleres de la platja de Benafelí per a juliol - (foto 1)
  • Tots dos espigons es van veure afectats pels temporals i van perdre part de la seva estructura

Les obres de regeneració de la costa que el Ministeri de Medi ambient ha reactivat aquesta setmana a la platja d'Almassora han començat amb un objectiu clar: acabar la reconstrucció de les dues esculleres situades a la platja de Benafelí (enfront dels carrers Mestral i Tramuntana ) per al proper mes de juliol. Aquesta serà la data en què els treballs pararan, per respectar el descans dels veïns i permetre que els banyistes gaudisquen de la platja, una veda que finalitzarà al setembre d'aquest mateix any.

Tal com han confirmat des del Servei Provincial de Costas i la firma responsable de l'execució del projectes, les properes setmanes serviran per reconstruir la part emergida de l'escullera de Mestral, parcialment destruïda pel temporal que va afectar a la costa almassorina el passat hivern. Similars van ser els danys sobre l'espigó de Tramuntana, que també serà reconstruït després de perdre part de la seva estructura per l'onatge.

Així mateix, està previst que la platja d'Almassora reba una primera aportació d'àrids abans de juliol, encara que la gran majoria d'aquests materials seran introduïts després de l'estiu. D'altra banda, i també en aquesta primera fase, els camions que ja treballen en el litoral redistribuiran les graves que actualment ocupen la platja de Benafelí apilades en diversos monticles, per igualar la cota de costa.

L'edil de Platges, Amaya Gómez, ha assegurat que les tanques que delimiten la zona d'obres seran retirades durant els mesos de juliol i agost perquè "veïns i visitants puguen gaudir del bany en la costa i per evitar que el constant tràfic i els sorolls derivats d'uns treballs d'aquesta magnitud pertorben el descans dels veïns". Precisament el trànsit de camions requerit per les obres de regeneració ha estat un dels motius pels quals el consistori només ha posat en pràctica la direcció única en la part nord del passeig Marítim, una mesura que s'ampliarà a la totalitat de la via quan culminen les obres.

La data prevista per a la finalització del projecte, que ja acumula un retard d'un any, així com detalls tècnics, fases d'execució i altres dades d'interès per als veïns del districte marítim seran abordats en la comissió de seguiment de les obres que l'equip de govern ha convocat per dimecres que ve 31 de maig. A la trobada acudiran també els responsables del Servei Provincial de Costas, la nova concessionària -l'anterior empresa va cedir el contracte davant la impossibilitat de culminar el projecte-, col·lectius veïnals i grups polítics municipals.

Pujar