22 de setembre de 2020 22/9/20

PP: "El Consell reitera en Les Corts la seua negativa a invertir en El Torrelló d'Almassora en 2018"

PP: "El Consell reitera en Les Corts la seua negativa a invertir en El Torrelló d'Almassora en 2018" - (foto 1)

    El Consell de Ximo Puig i Mónica Oltra ha reiterat aquesta setmana en Les Corts la seua negativa a destinar un sol euro en els pressupostos de 2018 a la posada en valor i conservació del jaciment arqueològic del Torrelló. La negativa es produeix escassos dies després de conèixer que la Direcció General de Cultura i Patrimoni negava a la localitat pressupost per a recuperar la muralla exterior íbera de l'assentament. Si el 5 de setembre el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) feia pública la distribució d'1 milió d'euros per a conservar i protegir el patrimoni cultural sense tenir en compte a Almassora, aquest dijous en Les Corts el rebuig de Puig i Oltra a dedicar un euro al jaciment tornava a reiterar-se en la Càmera autonòmica.

    “Ens van garantir inversions autonòmiques en camps molt diferents. I el Patrimoni, segons reconeixia la regidora de Compromís, Amaya Gómez, anava a ser bandera. Tristament, dos anys després, no hi ha ni rastre d'inversions ni intenció de promoure-les en 2018”.

    Nuria Felip ha fet aquestes declaracions després que el diputat autonòmic del PP, Vicente Casanova, presentara una proposta a Les Corts per a recuperar i adequar com a lloc obert el jaciment íbero del Torrelló d'Almassora. “Ni les demandes a nivell local, ni les accions que els nostres companys traslladen a Les Corts aconsegueixen que aquells anuncis que els dos ajuntaments van fer fa dos anys es complisquen”, ha lamentat l'edil.

    Des del Partit Popular a Almassora, “la nostra intenció és seguir reivindicant inversió per a la nostra localitat. És evident que el Consell ens ha donat l'esquena des del primer dia. No creuen el Riu Millars per a conèixer les necessitats del nostre municipi que, malgrat que ells ho neguen, existeix”. I en aquest escenari “tenim dos partits, que exerceixen com dos ajuntaments, que en lloc d'estar al costat del veí reclamant inversió i fons per a la població, s'alineen amb els seus caps autonòmics per a justificar l'abandó que Almassora pateix des de fa dos anys. Perdem tots”, ha considerat Felip.

    Pujar