elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell informarà a favor de la pantalla acústica a Almassora

El Consell informarà a favor de la pantalla acústica a Almassora
  • Un conveni permetrà situar el bloc en els terrenys municipals

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, s'han reunit aquesta setmana amb el director general de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Transició Ecològica, Joan Piquer, per a avançar en el projecte de la pantalla acústica que protegirà el veïnat de la platja d'Almassora de les molèsties del polígon El Serrallo, en el terme municipal de Castelló, i que la Conselleria determine la millor alternativa tècnica per a minimitzar aqueixes molèsties.

Durant la reunió amb el departament autonòmic, aquest ha indicat que cerca ja la fórmula jurídica per a desenvolupar el projecte de pantalla amb un informe tècnic que demostre la seua viabilitat. D'aquesta manera, els especialistes del gabinet autonòmic corroboraran que el bloc que s'alçarà en els terrenys que comprats per l'Ajuntament d'Almassora és òptim per a frenar els sorolls dins del recinte industrial.

En aquest sentit, un acord entre Conselleria i consistori desbloquejarà una circumstància que mai abans s'ha produït malgrat la convivència des de fa dècades entre l'activitat industrial i el veïnat: una solució situada en el terme municipal d'Almassora per a minimitzar les molèsties causades a Castelló.

Totes dues parts han traslladat la seua voluntat de col·laborar en aquest conveni per a la consecució d'aquesta actuació el més ràpid possible. Almassora va iniciar el procés amb la taxació dels terrenys de propietat privada i la signatura de compra-venda amb els diferents amos del sòl per a poder cedir el conjunt de la franja de sòl per a l'execució d'aqueixa barrera de soroll i també d'olor.

D'aquesta manera, la pantalla es convertirà en un element més de les mesures correctores implantades per a frenar les molèsties. El mesurador de partícules en la zona d'Almassora, la revisió de les declaracions d'impacte ambiental de les empreses, la revisió del pla acústic municipal i els mesuraments de soroll encarregades des del consistori estan encaminades cap al mateix objectiu.

Pujar