6 d’abril de 2020 6/4/20

El Consell cedeix a Almassora el mesurador de partícules del Serrallo

El Consell cedeix a Almassora el mesurador de partícules del Serrallo - (foto 1)
  • L’Ajuntament esbrossa un espai al costat d’Om Blanch

MÉS FOTOS
El Consell cedeix a Almassora el mesurador de partícules del Serrallo - (foto 2)

La Conselleria de Transició Ecològica ha comunicat a l'Ajuntament d'Almassora l'imminent trasllat d'una unitat mòbil de mesurament de partícules del polígon del Serrallo per a realitzar una campanya de mesurament durant diversos mesos, segons ha confirmat la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, i així atendre la petició municipal i del veïnat.

És per això que el consistori treballa hui en el desbrossament de la zona on quedarà instal·lat el mesurador després que els tècnics municipals hagen donat el vistiplau a la seua ubicació. Aquest pròxim dilluns el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) barrarà l'espai després que els operaris finalitzen durant la jornada de hui la retirada de matoll i netegen la zona.

D'aquesta forma, l'equip que detectarà les partícules quedarà situat en els voltants del camí Om Blanch de la platja, al carrer Sequier, segons es va comprometre el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, durant la reunió mantinguda a la fi de 2019 amb l'alcaldessa, Merche Galí, una representació de l'associació de veïns Platja d'Almassora i la pròpia Martinavarro.

Fins a la zona s'han desplaçat electricistes, tècnics de l'empresa CIOPU que gestiona el control de l’EPSAR i responsables municipals per a conéixer les necessitats prèvies a la instal·lació i habilitar la zona per a l'arribada d'una unitat de sis metres de longitud que permetrà mesurar els contaminants orgànics persistents (COP), és a dir, les substàncies químiques resistents a la degradació que poden transportar-se a gran distància de la font.

Després d'uns mesos d'activitat, la Conselleria substituirà el mòbil per un equip fix. Tots dos controlaran l'emissió de partícules procedents de les indústries que operen en el complex petroquímic del Serrallo per a seguretat de la població. Els tècnics municipals controlaran el funcionament dels equips en col·laboració amb el departament autonòmic, de manera que l'activitat del polígon quede registrada contínuament en el terme d'Almassora.

La regidora de Territori ha contactat aquest matí amb representants de l'associació veïnal present en la reunió per a comunicar-los la imminent instal·lació del radar, tal com ha avançat aquest matí el departament autonòmic, i les labors municipals realitzades en la zona per a la seua instal·lació.

Pujar