28 d’octubre de 2020 28/10/20

El Consell adjudica les obres del Regina Violant d’Almassora per 5,3 milions d’euros

El Consell adjudica les obres del Regina Violant d’Almassora per 5,3 milions d’euros - (foto 1)

  La Conselleria d'Educació ha adjudicat les obres del col·legi Regina Violant a l'empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras per 5.321.608,86 euros, segons figura en la Plataforma de Contractació del Sector Públic. La signatura té un termini d'execució límit de 15 mesos i la intenció de començar els treballs en l'antiga Garrofera de forma immediata, tal com va traslladar als tècnics municipals i l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, aquest mateix mes durant una visita al consistori i a les obres.

  L'empresa adjudicatària s'ha imposat en el concurs públic a les vuit restants que van presentar pliques en el termini estimat: Acciona Construcción S.A., Civicons Construcciones Públicas S.L., UTE Compañía Levantina de Edificación y Obras Públicas S.A. (CLEOP), Ecsa Obra Pública y Civil S.L., Edifesa Obras y Proyectos S.A., Gimecons Construcciones y Contratas, Obrascon Huarte Lain S.A. i Proyme Ingeniería y Construcción S.L. Dues d'elles van incórrer en baixa temerària.

  La finalització del col·legi després de l'abandó dels treballs per part de l'anterior empresa adjudicatària, Torrescámara, va portar a la Conselleria d'Educació a treure de nou a concurs el tram restant per un pressupost base de licitació per valor de 5.762.672,84 euros, fase en la qual Añil Servicios es va imposar a les seves competidores en el procés administratiu.

  La proposta d'adjudicació va obrir un termini de 10 dies hàbils perquè l'empresa presentés la documentació pertinent. Superada aquesta fase, la constructora va visitar Almassora dies enrere, quan va traslladar a la primera edil la seua intenció de posar-se a treballar aquest mateix mes, accelerant així l'inici d'unes obres que Conselleria d'Educació tenia previstes per a maig.

  Totes les dades de l'adjudicació figuren en la plataforma virtual per a la consulta de les persones interessades en un procés “que va arrencar en 2006 amb la instal·lació dels primers barracons”, segons ha recordat Galí. Aquesta part s'ha posat en contacte aquest matí amb l'AMPA per a comunicar l'adjudicació definitiva de les obres, que posarà fi a 13 anys d'activitat acadèmica en barracons.

  El consistori ha reiterat la seva confiança en què el procés continue sense contratemps per a iniciar els treballs sobre el terreny de l'antiga Garrofera aquest mateix mes, de manera que els terminis d'execució s'escurcin tant com sigui possible perquè la comunitat educativa del Regina Violant estreni les instal·lacions en la seva ubicació definitiva.

  Pujar