1 de desembre de 2020 1/12/20

PP: "Compromís i PSPV suspenen la inversió en acollida familiar en 2017 però mantenen la pujada d'un 15% de la taxa dels fems"

PP: "Compromís i PSPV suspenen la inversió en acollida familiar en 2017 però mantenen la pujada d'un 15% de la taxa dels fems" - (foto 1)
  • El bipartit que va garantir el "rescat social" eludeix reservar fons per a atendre a les famílies però conserva l'increment pel que recauda prop de 200.000 euros extres

PSPV y Compromís, els governs paral·lels que administren Almassora, imposaran en 2017 el seu criteri econòmic sense reservar un sol euro per a l'acolliment familiar. La partida, que havia tingut consignació pròpia enguany amb una inversió de 17.000 euros, se suspèn el pròxim exercici i desapareix.

El portaveu i regidor del PP en la localitat, Luis Martínez, va advertir a la responsable del ram de Serveis Socials, representant de Compromís, la circumstància "perquè resulta preocupant que vostès que van garantir el rescat social no solament imposen des de fa un any una pujada de taxes a tots els veïns sinó que a més els retallen en emergència social i també en acolliment".

L'edil va fer aquestes consideracions després de retraure que l'exercici 2017 no contemple inversió alguna en aquesta partida i sí preserve la pujada per la qual les dos formacions polítiques cobren als veïns prop de 200.000 euros extres per la recollida dels fems. "Encara que es donen l'esquena i colzades per la falta de consens intern, per a fer caixa a costa dels ciutadans no tenen cap dubte a pactar".

Martínez es va referir a l'increment de la taxa de fems, d'un 15%, que PSPV i Compromís van pactar gens més arribar a l'alcaldia i del que ja han cobrat aquest 2016 una suma de 197.530 euros extraordinaris. "Ho han fet per pur interès recaptatori, ja que durant la nostra etapa de gestió, amb una economia molt més condicionada per la crisi, mai carreguem en els veïns els sobrecostos del cànon de Reciplasa". "És ací on es veu amb claredat quin és la seua política. Sense necessitar fer caixa, PSPV i Compromís van recaptar prop de 200.000 euros més en 2016 i tornaran a cobrar-los en 2017, ja que la pujada es mantindrà".

Una circumstància que xoca, no obstant açò, amb la supressió de la partida d'acolliment familiar o la reducció de la partida d'Emergència Social, "que nosaltres manteníem en 250.000 euros i que ells en 2017 retallen als 222.000 euros, a més de no figurar amb partida pròpia les beques de menjador, que de disposar de 65.000 euros consignats, desapareix i deixa de tenir presència en el pressupost".

Pujar