elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: “Compromís y PSPV mantindran la pujada del 15% dels fems en 2017 després de fer caixa enguany”

  La pujada del 15% de la taxa del fem que Compromís i PSPV van decidir imposar en l'exercici 2016 es mantindrà el pròxim exercici després que els dos partits que governen Almassora hagen descartat una modificació de la taxa.

  En 2015, ambdues formacions polítiques van decidir que en 2016 havien de fer caixa per a suportar un cànon, el que Reciplasa cobra a Almassora pel transport i tractament del fems, que durant l'etapa de govern del Partit Popular mai havia sigut repercutit als veïns.

  Per contra, "la suposada política social que abanderaven Compromís i PSPV es va traduir en una pujada d'un 15% de la taxa", una mesura fiscal que el PP mai va imposar als seus veïns durant el seu govern a Almassora. Aquesta pujada, que ha generat una recaptació extraordinària que ha vingut a incrementar els resultats positius d'una hisenda local sanejada. De fet, ha recordat el regidor del PP, "Almassora va tancar l'exercici 2015 amb 3.500.564,41 euros". Una suma que constata, "que l'objectiu de Compromís i PSPV no és ajustar comptes, sinó generar fons per a dedicar-ho als seus projectes a costa de l'esforç de tots els veïns".

  Per contra, des del PP s'advoca per rebaixar la pressió fiscal als ciutadans, "com ja es va fer en l'anterior mandat amb la rebaixa d'un 24,4% de l'Impost de Béns Immobles, la congelació de la taxa de brosses o la reducció d'un 10% de la taxa de vehicles (IVTM)". Mesures socials que contrasten amb la política recaptatòria aplicada pel bipartit des de la seua arribada a l'alcaldia i que en la memòria del pressupost de 2016 es justifica, segons Compromís, per un desig de potenciar que els ciutadans reciclen més i així disminuir la quantitat de residus sòlids urbans.

  "Ens preguntem si el motiu de mantenir la pujada en 2017 es justificarà aquest pròxim any en el desig d'aconseguir este objectiu de reciclatge o es justificarà, com ocorre en la realitat, en el desig d'aquestes dues formacions d'ingressar més fons a costa dels seus veïns", ha manifestat Oliva.

  Pujar