27 de novembre de 2020 27/11/20

Compromís demana un informe jurídic a la Diputació per aclarir la titularitat de la carretera CV-1840

  El grup Compromís ha demanat a l'equip de govern de la Diputació de Castelló un informe jurídic sobre la propietat de la carretera CV-1840, que va des de la població d'Almassora fins a la zona de platja d'aquesta localitat.

  Segons ha explicat el portaveu de la coalició a la institució provincial, Xavier Trenco, "la Diputació va a fer unes obres en aquest vial, que van a consistir en l'eliminació de les corbes de Sant Antoni i del Marjalet. Però hi ha un projecte integral per millorar la carretera i resulta que no es porta a terme perquè hi ha dubtes sobre la propietat de la CV-1840". Trenco ha recalcat que aquests dubtes "són fàcils de resoldre: no hi ha més que consultar el catàleg de béns de la Diputació. No obstant això, Compromís ha demanat un informe jurídic als tècnics de la casa perquè aclareixin si la carretera és de la Diputació o de l'ajuntament d'Almassora".

  Cal recordar que el projecte d'actuació integral a la CV-1840 porta molts anys de retard. "Aquesta carretera és l'accés des del nucli urbà de la platja d'Almassora i l'únic accés directe a la zona del Pla de la Torre. L'augment de població ha motivat també un increment del trànsit per la qual cosa és imprescindible millorar el vial per preservar la seguretat dels usuaris", ha manifestat Trenco.
  La Diputació va adjudicar a l'empresa consultora ATCONTROL S.A. l'assistència tècnica per a la redacció del projecte. La remodelació de les esmentades corbes va ser anunciada ja el 2013 i "ja no és només el retard que han patit les obres sinó que ara sembla que hi ha dubtes sobre la titularitat de la carretera", ha conclòs Trenco.

   

  Pujar