20 d’octubre de 2020 20/10/20

Els clubs esportius d’Almassora recuperen el renovat pavelló B de La Garrofera

Els clubs esportius d’Almassora recuperen el renovat pavelló B de La Garrofera - (foto 1)
  • L’equip d’handbol estrena la reforma després de quatre anys sense activitat

El Club Almassora Handbol ha estrenat hui la reforma del pavelló B del poliesportiu La Garrofera després de quatre anys tancat per les obres del Regina Violant i les de la pròpia pista esportiva. L'equip local ha sigut el primer a realitzar els seus entrenaments en la pista renovada durant les obres del col·legi. No en va, la pista està integrada en les dependències educatives i permetrà compatibilitzar l'ús educatiu amb l'esportiu.

Segons les dades de llicències de l'últim exercici, utilitzaran el pavelló B de La Garrofera 240 jugadors federats (168 del Club Almassora Balonmano i 72 de l’Atlètic Bàsquet). Tal com estava previst, la fi de les obres en la pista i la recepció de les obres del nou col·legi han permés la reobertura d'un pavelló que ha sigut objecte d'una profunda reforma per a millorar la comoditat d'usuaris i públic i evitar lesions als esportistes.

L'alcaldessa, Merche Galí, i el regidor d'Esports, Sergio Gómez, han visitat aquesta vesprada la pista per a donar la benvinguda al club en la nova temporada. “Hui posem fi als trasllats a altres municipis veïns i als entrenaments en instal·lacions precàries i estem segurs que, si el coronavirus ho permet, l'esport local ens donarà molts èxits en els pròxims mesos en la senda del recent ascens del femení d'handbol a primera”, segons Galí.

La instal·lació ha renovat la coberta, que ja és impermeable, i ha transformat en ignífuga l'estructura amb la finalitat que la pista siga més segura per a les persones usuàries. A més, entre les prestacions que ha incorporat després de la reforma figura el nou accés i els vestuaris independents de l'ús escolar. No obstant això, a causa de l'emergència sanitària, aquestes dependències estan tancades temporalment per a evitar contagis de COVID-19 entre els esportistes.

D'altra banda, l'empresa constructora ha substituït els canalons i els paraments translúcids, que estaven ennegrits pel pas del temps, de manera que en l'actualitat filtra la llum solar i l'estètica de la coberta llueix renovada. A més, la intervenció ha permés canviar la instal·lació elèctrica per una més eficient i dotar al pavelló de noves mesures contra incendis.

Respecte a les característiques de la pista, els esportistes han estrenat aquesta vesprada el solat continu de poliuretà, que està impermeabilitzat i compta amb una capa elàstica per a evitar lesions i facilitar la pràctica. La pista disposa també de renovades eixides d'evacuació, entre les quals figura la connexió entre els carrers Verge del Socors i Sant Ildefons.

Pujar