6 de juliol de 2020 6/7/20

Cartell de ‘plaça de primera’ per al Roser d’Almassora

Cartell de ‘plaça de primera’ per al Roser d’Almassora - (foto 1)
  • L’edil de Festes presenta els 13 bous que exhibirà la localitat del 5 al 12 d’octubre

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha presentat aquest matí el cartell taurí de les pròximes festes en honor a la Mare de Déu del Roser. Un total de 13 bous cerrils i un tancament amb vaques de Partit de Resina conformen la programació de bous al carrer de la setmana gran d'octubre, entre el 5 i el 12. Aquesta inclou també les habituals entrades i proves de vaques pel recinte de la Vila.

De fet, el bestiar de Partit de Resina obrirà el cartell taurí en el matí del dissabte 5 d'octubre, un esdeveniment patrocinat per la penya El Porrat per a celebrar el 40 aniversari de la seua fundació. El grup de penyes El Rollet, l’Emboscà, La Kurda, La Fuga, Travessa, l’Artiste, Divisa, Xascà, Katrava i Fragua col·laboren en la carrera que protagonitzaran Charra, Quiteña, Rayita, Rosalera, Escribana i Lapicita.

El primer cerril de la setmana gran eixirà de la plaça Major aqueixa mateixa vesprada sota el patrocini de les penyes El Corb, Els Clafidors, L’Embolic, La Tabarra, San Fermin, Amistes del Bou i Retiro- Refugio. ‘Pesadilla’, de Guadalmena, obrirà un cartell que anuncia bous d'11 ferros diferents.

Entre les novetats d'aquesta edició figura la II Trobada autonòmica de penyes d’aficionades als bous al carrer, que celebrarà l'associació cultural taurina Aficionades Taurines d’Almassora amb motiu del seu desé aniversari. Serà el dissabte 12 d'octubre quan l'agrupació local reunisca dones aficionades de la Comunitat Valenciana per a compartir una paella de germanor i, a la vesprada, l'exhibició del bou ‘Sorpresivo’ de Manuel Ángel Millars.

La ramaderia farà doblet en aqueixa jornada amb el bou d’Aficionats al Bou, que comparteix cartell amb el bou del poble, el saboner de Julio de la Puerta triat per la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes per al tancament del cicle taurí. Un altre Juliol de la Porta, de nom Carpetero, serà exhibit en la vesprada del primer dissabte de festes. La resta del cartell taurí està marcat per la diversitat de ferros: Las Ramblas, Santiago Domecq, Juan Pedro Domecq, El Pilar, Jacinto Ortega, El Torero, Hato Blanco i Cortijo de la Sierra.

La regidora de Festes ha agraït a les penyes “l'esforç realitzat, un any més, per a confeccionar un cartell taurí de ‘plaça’ de primera que esperem done tot el joc possible sense causar ferits”. Falcó ha sol·licitat també la col·laboració d'agrupacions i particulars per a complir amb la normativa de muntatge i retirada de barreres i cafadals per a causar les mínimes molèsties al veïnat.

Pujar