19 de gener de 2021 19/1/21

Els 17 beneficiaris del Pla d’Ocupació signen els seus contractes a Almassora

Els 17 beneficiaris del Pla d’Ocupació signen els seus contractes a Almassora - (foto 1)
  • Treballaran per a l’Ajuntament entre quatre i sis mesos

Les 17 persones beneficiàries del Pla d'Ocupació Municipal han signat hui els seus contractes a Almassora després de superar totes les fases del procés de selecció, al qual el servei Labora va remetre a 136 aspirants. Entre els 17 nous empleats públics han cinc places reservades a menors de 30 anys per a facilitar la seua incorporació immediata al mercat laboral. Tots ells pertanyeran a la plantilla entre quatre i sis mesos.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, els ha donat la benvinguda a la plantilla municipal “en un context de nova normalitat, amb el nostre millor desig que el vostre temps ací us concedisca una oportunitat per a afrontar aquest temps de dificultats”. No en va, totes les persones estaven desocupades fins hui i, entre els requisits del procés, cap ha participat en el programa municipal d'ocupació en els tres últims anys.

El barem aplicat per l'Ajuntament d'Almassora també recull les situacions socioeconòmiques dels aspirants, discapacitat, antiguitat per desocupació i possibles càrregues familiars, ja siga per la cura dels fills o de persones majors. D'aquesta manera, el consistori activa aquest programa amb la intenció d'oferir una oportunitat laboral a les persones que més el necessiten i, al temps, millorar l'atenció ciutadana.

Així, quatre llocs estan destinats al Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML), dos treballadors aniran a la biblioteca de la platja, dos empleats faran el propi en agricultura, tres persones s'ocuparan de neteja i una del cementeri, mentre que també hi ha assignades places individuals per a l’Ateneu Jove, el SIAC, la biblioteca, el Centre de Formació i el Museu del Joguet.

Els 17 treballadors d'aquest Pla d'Ocupació rebran un salari brut de 1.140,07 euros en el cas de peons, ordenances, telefonistes i subalterns, mentre que els oficials de primera obtindran un salari brut de 1.221,28 euros. L'horari de treball serà de 37,5 hores setmanals repartides segons les necessitats del servei i la borsa d'ocupació derivada d'aquest pla estarà en vigor fins al 31 de desembre de 2020.

Cal recordar que l'Ajuntament d'Almassora va injectar altres 50.000 euros als programes d'ocupació després de la pandèmia de COVID-19 per a aconseguir els 146.000 euros destinats a reactivar les economies domèstiques. A més, el pla Reactivem Almassora suma a més de 50 empreses i autònoms locals interessats a treballar per al consistori.

Pujar