3 de desembre de 2020 3/12/20

Els barris, la platja i la mobilitat centraran les inversions de 2020 a Almassora

Els barris, la platja i la mobilitat centraran les inversions de 2020 a Almassora - (foto 1)
  • La finalització de Sant Jaume coparà 580.000 euros del pressupost municipal

L'Ajuntament d'Almassora ultima el tancament del pressupost municipal de 2020 amb els barris, la millora del districte marítim i les obres de mobilitat com a centre de les inversions més destacades. Així ho ha avançat el regidor d'Hisenda, Santiago Agustí, després de reunir-se amb l'equip de govern i estudiar les necessitats més prioritàries per al pròxim exercici.

D'aquesta forma, els comptes de 2020 inclouran la finalització de la reforma del carrer Sant Jaume, valorada en 580.000 euros i cofinançada per fons FEDER de la Unió Europea al 50% al costat de l'Ajuntament. L'obra connectarà amb el carrer Sant Lluís, de manera que tot l'accés a la ciutat quede reformat fins a aqueix punt del centre de la ciutat i elimine les barreres arquitectòniques. A escassos metres de Sant Jaume estaran les obres de conversió en zona de vianants de la Vila.

Aquesta actuació en mobilitat urbana se suma a la inclusió de les peticions veïnals tramitades a partir dels pressupostos participatius, que es distribueixen entre millores a la platja i en la plaça Botànic Calduch. Al marge d'accessibilitat, el districte marítim també quedarà reflectit en els comptes de 2020 amb una partida per a la pantalla verda del polígon del Serrallo i les obres de Vora Riu, que aconsegueixen els 166.000 euros i també compten amb finançament europeu.

La línia de fons FEDER inclourà altres reptes prioritaris com el ‘tret’ d'eixida a la millora de barris. Corell, assenyalat com degradat per l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUI), serà el primer. Per tant, l'any vinent serà el de la redacció del projecte de millora d'aquest espai, un tràmit previ valorat en 80.000 euros. Una altra redacció, en aquest cas la del centre veïnal i juvenil de Boqueras, coparà al voltant de 50.000 euros.

Els comptes inclouran també la implantació del servei de recollida selectiva de fem orgànic. Impulsar aquesta iniciativa a Almassora suposarà una injecció de 90.000 euros de fons municipals i idèntica quantia per part de la Unió Europea. Aquest fet permetrà instal·lar de manera permanent els contenidors marrons per a la recollida de restes orgàniques i contribuir a la línia d'accions en favor del medi ambient.

Les ajudes FEDER també s'aplicaran a les excavacions previstes en el jaciment del Torrelló del Boverot (58.000 euros), les millores tecnològiques en informàtica (211.000 euros) o els equips d'eficiència energètica de la piscina municipal (160.000 euros). A tot això, l'Ajuntament d'Almassora sumarà les obres del programa Edificant.

Pujar