21 de setembre de 2020 21/9/20

Arranquen les obres de remodelació del carrer Sant Jaume d'Almassora valorades en 125.000 euros

Arranquen les obres de remodelació del carrer Sant Jaume d'Almassora valorades en 125.000 euros - (foto 1)
  • Els treballs afecten a 350 metres en el tram oest del vial

L'empresa encarregada de la remodelació del carrer Sant Jaume ha iniciat les obres de la primera fase. Els treballs s'estendran fins a novembre en el tram de 350 metres entre els carrers Albocàsser i Dos de Maig, a l'oest del vial. Alinear el carrer, reduir la velocitat del tràfic i potenciar l'ús de la bicicleta són alguns dels objectius que pretén aconseguir l'Ajuntament d'Almassora amb aquesta inversió valorada en 125.000 euros.

Segons l'estudi dissenyat pels arquitectes municipals, la reforma global es dividirà en sis fases, que donaran com resultat un bulevard amb un carril de circulació en cada sentit, espais per a aparcar, zones verdes i carril bici per a potenciar l'ús de la bicicleta. En aquest primer tram d'intervenció ja serà visible l'alineació del carrer i l'esforç per ampliar les voreres fins als 2,20 metres.

L'alcaldessa d'Almassora, Susanna Nicolau, i la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, han visitat aquesta setmana les obres, que han començat amb treballs previs i demolicions per a incorporar la xarxa de sanejament i drenatge de pluvials per a posteriorment continuar amb la urbanització, xarxa de reg i xarxa d'aigua potable, el subministrament i col·locació de nous elements de senyalització i el fresat de les marques horitzontals incompatibles amb la nova distribució.
Ambdues han demanat disculpes als residents de l'entorn per les molèsties derivades dels treballs, un projecte que va ser presentat mesos arrere a més de 60 veïns en una reunió convocada en l'Ajuntament d'Almassora per la pròpia Martinavarro i la regidora de Participació Ciutadana, Merche Galí, i a la qual també va assistir l'arquitecte municipal responsable de la remodelació. Els veïns van donar el seu beneplàcit a la reducció de la calçada per a ampliar la superfície per als vianants accessible i integrar en el futur el carril bici amb la xarxa d'itineraris ciclistes del municipi.

A més, el consistori va arreplegar la proposta veïnal per a obrir espais a l'esplai infantil enfront de la disposició actual, que prioritza la circulació de vehicles en una calçada de gran amplitud que afavoreix l'alta velocitat. En general, el vianant es veurà beneficiat per aquesta intervenció la primera fase de la qual finalitzarà al novembre.

Pujar