27 de setembre de 2020 27/9/20

Arranca retira 45 tones d’enderrocs i mala herba del llit del Barranquet per a evitar inundacions

Arranca retira 45 tones d’enderrocs i mala herba del llit del Barranquet per a evitar inundacions - (foto 1)
  • Els operaris eliminen electrodomèstics i mobles abocats sense control

Els operaris que treballen en la neteja del llit del Barranquet han retirat ja 45 tones d'estris abandonats i vegetació que podrien obstruir el pas de l'aigua en cas de pluges torrencials. Segons ha confirmat el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, les restes abandonades per usuaris sense cap tipus d'autorització han obligat a multiplicar els esforços per a mantenir neteja aquesta zona.

Els treballs van començar a principis de mes en els punts amb major concentració d'enderrocs i desaprofitaments acumulats. La maquinària va començar quan la Diputació de Castelló va posar a la disposició del consistori un camió pala per a traure la mala herba. Per la seua banda, l'Ajuntament d'Almassora va contactar amb l'empresa de recollida de residus per a la retirada i transport de les restes fins a la planta de tractament, un cost que haurà d'assumir el propi ajuntament.

Trenco ha assenyalat que en pocs dies finalitzarà aquesta intervenció “que seria molt més ràpida i menys costosa per a la butxaca del contribuent si tots els veïns feren ús de l'ecoparc en lloc de, en alguns casos, utilitzar el llit del Barranquet com a abocador”. “A més de la pèssima imatge que ofereix la zona, dipositar allí mobiliari, estris i electrodomèstics de tot tipus posa en perill la seguretat davant un devessall d'aigua”, ha indicat.

A més d'aquesta actuació, el consistori ha activat diversos plans per a evitar inundacions, com la neteja periòdica d'embornals en casc urbà i llit del Millars, l'estudi de sèquies i vessaments de la platja i el sondeig amb un robot subterrani de la xarxa de clavegueram en els voltants del barri Fàtima.

Pujar