27 de novembre de 2020 27/11/20

El ple aprova una modificació de crèdits de 587.000 euros

El ple aprova una modificació de crèdits de 587.000 euros - (foto 1)

    El ple ordinari de l'Ajuntament d'Almassora ha autoritzat avui per unanimitat la modificació del percentatge de despesa corrent per a la construcció del trinquet municipal. Aquest pas suposa el tancament de l'expedient, que permetrà traure a licitació el projecte la setmana vinent i iniciar les obres abans d'acabar l'any. En aquesta línia, la corporació ha aprovat per majoria, amb l'abstenció del PP i els vots favorables de la resta de grups, una modificació de crèdits de 587.204,51 euros que, entre uns altres, revisa la despesa plurianual fixada per a finançar aquesta obra.

    L'Ajuntament d'Almassora, els fons europeus de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) i la Diputació Provincial de Castelló finançaran la construcció d'aquest recinte esportiu, valorat en prop de 900.000 euros, amb un desemborsament del 30% previst en 2017. L'elaboració del pla plurianual ha permès reduir en la sessió d'aquest matí en 245.000 euros la partida reservada en el seu moment per a executar aquesta obra en l'exercici vigent.

    L'edifici dissenyat pels tècnics d'Urbanisme contempla una construcció de tres altures i 1.200 metres quadrats en el recinte esportiu del carrer Boqueres. Una vegada en funcionament, l'Ajuntament d'Almassora preveu que els centres educatius de la localitat puguen utilitzar aquest complex. És per açò que el col·legi Errant Vilar ja disposa d'un accés directe al futur trinquet.

    Al marge de disminuir la partida per a aquesta construcció a causa de l'acord en la inversió plurianual, el ple ha aprovat el nou espai esportiu jove en el parc de Manuel Pesudo, que comptarà amb una inversió de 90.000 euros, i l'obertura d'una eixida d'emergència en el Espai Mercat valorada en 25.000 euros. Aquesta inversió ve motivada per la inauguració, el pròxim mes d'octubre, del nou Museu del Joguet.

    Els arquitectes municipals han dissenyat aquesta via d'evacuació que connectarà la primera planta de l'edifici del Mercat Central amb l'avinguda José Ortiz. Es tracta d'una escala exterior que només estarà operativa en cas d'emergència en les dues sales d'exposicions que a partir d'octubre funcionaran en aquest espai. L'estructura estarà situada en la cara sud de l'edifici, en l'extrem oposat a la rampa, fixada en la part inferior en l'espai que actualment ocupa la plaça reservada a càrrega i descàrrega de vehicles.

    A més, la sessió ordinària ha tret avance la reserva de 10.000 euros per a iniciar una nova plantació d'arbres en la senda de la desembocadura del Millars. Els tècnics de Medi Ambient han recomanat esperar per fi de l'estiu perquè la calor no afecte al desenvolupament de les espècies.

    Pujar