24 de setembre de 2020 24/9/20

Almassora valora en 200.000 euros l'ampliació de gimnàs municipal

Almassora valora en 200.000 euros l'ampliació de gimnàs municipal - (foto 1)

  El Pla Director d'Instal·lacions Esportives que ultima l'Ajuntament d'Almassora reflecteix la necessitat d'ampliar el gimnàs municipal, un projecte per al qual estima que seran necessaris 200.000 euros. Aquest servei s'integrarà en el gran complex esportiu que l'estudi recomana crear entorn a la piscina coberta i l'actual seu del Servei Esportiu Municipal (SEM), en la zona nord-est del municipi.

  La creació d'un gimnàs de majors dimensions i sales per a activitats dirigides serà una actuació prioritària per a la Regidoria d'Esports, per la qual cosa aquest projecte serà el primer a executar-se una vegada el consistori arribe a la fase d'instal·lacions de nova construcció del pla director. Per al responsable de l'àrea, Xavier Trenco, aquesta inversió “respon a una necessitat real per la gran demanda que registra aquest espai, però també a una petició que la ciutadania va manifestar mitjançant els pressupostos participatius”.

  Trenco ha recordat que “la xifres d'abonats fixos del servei ja han superat els 1.500 mensuals i, de cara a aquest principi d'any, l'expectativa és que es depasse aqueixa quantitat”. “L'ampliació del gimnàs municipal serà clau per a mantindre els serveis esportius públics i promoure l'activitat física i la salut entre les veïnes i els veïns d'Almassora”, ha assegurat l'edil. 

  Prèviament a l'inici d'aquest projecte d'ampliació, l'Ajuntament d'Almassora finalitzarà les obres que ja té en marxa i que serviran per a, entre altres, definir les pistes municipals de tennis i pàdel com el centre dels esports de raqueta. També la construcció del trinquet en Boqueres o la creació d'un espai de multiaventura en Santa Quitèria seran executades amb anterioritat.

  Cal destacar que el Pla Director d'Instal·lacions Esportives d'Almassora inclou una quinzena d'actuacions que permetran acostar l'esport a tots els barris i fer especial incidència en les zones perifèriques. D'aquesta manera, Fátima, Pius XII, el Darremur o el districte marítim tindran espais propis amb els quals la delegació que encapçala Trenco aspira a afavorir l'activitat social i la cohesió del conjunt del municipi.

  D'acord amb aquest objectiu, l'Ajuntament d'Almassora ha recollit l'opinió de prop de 4.000 veïnes i veïns per a l'elaboració aquest estudi. Els clubs esportius, les associacions veïnals, socials i culturals, els centres educatius i sanitaris i centenars d'usuaris a títol individual, a més d'un comité d'experts, van participar en meses sectorials i enquestes i les seues peticions i valoracions han sigut la referència per a l'elaboració de l'estudi encarregat per la Regidoria d'Esports.

  Pujar