31 de març de 2020 31/3/20

Almassora uneix la senda verda amb Vora Riu per a potenciar el Millars en 2020 amb 266.000 euros

Almassora uneix la senda verda amb Vora Riu per a potenciar el Millars en 2020 amb 266.000 euros - (foto 1)
  • És un dels projectes clau del pròxim exercici després de concloure hui la connexió

L'empresa d'Almassora Construccions Tomás Soriano S.L. ha conclòs hui les obres de connexió de la senda del Millars amb el passeig Vora Riu per a posar en valor el riu en 2020 amb una inversió de 266.200 euros. És un dels projectes clau del pròxim exercici després que el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) haja instal·lat una zona de descans entre les dues rutes i nou paviment, entre altres treballs que sumen prop de 47.000 euros.

L'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, han comprovat l'abast de la reforma just en el punt en què connecten les rutes cap a la platja en direcció aquest i cap al paratge de Santa Quitèria en sentit invers. Els treballs, que van arrancar amb la neteja i desbrossament de la zona, han afectat una superfície de 350 metres quadrats. Els operaris han eliminat el formigó existent i han marcat el paviment amb diferents materials que en tots els casos garanteixen l'accessibilitat.

La plantació d'arbustos i arbratge, juntament amb la incorporació de fusta per al sòl i una pèrgola de grans dimensions, han permés homogeneïtzar la imatge d'aquest espai d'acord amb l'entorn natural. L’SMML ha optat per materials resistents a l'impacte del sol, la pluja, el vent i la humitat donada la proximitat amb el riu i la desembocadura a la mar.

A més, el consistori ha tingut en compte a les persones que utilitzen aquesta senda per a fer esport, tant a peu com amb bicicleta, de manera que puguen trobar sota la pèrgola un espai d'ombra i descans que millorarà les seues prestacions amb la futura incorporació de mobiliari.

“Aquesta intervenció forma part d'un projecte més global que veurà la llum en 2020 i que posarà en valor el riu com a espai d'oci i per a la pràctica esportiva”, en paraules de Galí. No en va, la inversió del pròxim exercici aconsegueix els 266.200 euros, cofinançats al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i l'Ajuntament d'Almassora amb recursos propis. Per a activar aquesta reforma integral era necessari actuar prèviament en la connexió, uns treballs que van començar al novembre i que han finalitzat hui.

L'any vinent, el projecte inclou noves mesures per a garantir l'accessibilitat universal al paratge, a més de passarel·les adaptades en els trams que impedeixen l'entrada de persones amb mobilitat reduïda. A l'adequació del paviment se sumarà la plantació d'espècies vegetals adequades a l'entorn.

Pujar