27 de novembre de 2020 27/11/20

Almassora ultima el trasllat dels materials de l'arxiu de patrimonial al nou magatzem

Almassora ultima el trasllat dels materials de l'arxiu de patrimonial al nou magatzem - (foto 1)
  • L'espai, llogat a través de concurs públic, comptarà amb un àrea per a l'estudi de les peces i la consulta de bibliografia especialitzada

Els operaris municipals han descarregat els més de 1.000 volums que formen part de l'arxiu històric d'Almassora. Després de l'arribada dels llibres al nou magatzem de patrimoni, avui és el torn dels materials arqueològics extrets del jaciment del Torrelló, així com peces etnològiques i mobiliari antic, que seran traslladats des de l'antic magatzem fins al nou espai llogat per l'Ajuntament d'Almassora mitjançant un concurs públic.

El consistori habilitarà un àrea per a l'estudi dels materials emmagatzemats i la consulta de bibliografia. Així ho ha confirmat la regidora de Patrimoni, Amaya Gómez, qui ha assegurat que “els estudiant i investigadors que acudeixen habitualment a consultar el nostre arxiu i a estudiar les seues peces, disposaran ara de l'espai suficient per a realitzar el seu treball en condicions”. Segons ha informat l'arqueòleg municipal, Gerardo Clausell, els materials seran dividits i classificats per categories. “Crearem un àrea d'etnologia, una biblioteca, una zona per a restes arqueològiques i un espai addicional de magatzematge per a les noves incorporacions”, ha confirmat.

Així mateix, l'edil de Patrimoni ha informat que el trasllat dels materials culminarà divendres que ve 30 de setembre i que les arques municipals s'estalviaran “quasi 2.400 euros a l'any gràcies al canvi de local, ja que el lloguer d'aquest magatzem és més econòmic”.

Cal recordar que l'oferta que el consistori va fer pública el passat mes de març establia que s'estudiarien tots els locals que tingueren entre 250 i 400 metre quadrats, situats en el nucli urbà. La mesa de contractació va valorar la millor oferta econòmica i les dotacions d'alarma de seguretat, porta de garatge automatitzada i sanitaris, així com l'existència d'una estada que poguera habilitar-se com a despatx. A fi de facilitar l'accés de més propietaris a l'oferta, el consistori va fixar un període extraordinari per a realitzar les reformes necessàries, a càrrec del titular de l'immoble, després de l'elecció del local.

Pujar