5 de desembre de 2020 5/12/20

Almassora ultima un Pla d’Autònoms i Pimes per a reactivar el comerç local després del COVID-19

Almassora ultima un Pla d’Autònoms i Pimes per a reactivar el comerç local després del COVID-19 - (foto 1)
  • Estudia ajudes al lloguer i reformes de locals comercials

Reactivar l'economia local i evitar el tancament de negocis després del període de confinament per coronavirus. Aqueixos són els objectius que persegueix el Pla d'Autònoms i Pimes que prepara l'Ajuntament d'Almassora per a defensar el comerç local de la crisi econòmica i de la competència de les grans plataformes de venda en línia.

“Aquests dies és molt visible la imatge desoladora que tenen els nostres carrers amb les persianes dels comerços tancats i el que hem d'evitar coste el que coste és que molts d'ells es queden així després de l'alerta sanitària”, ha assenyalat l'alcaldessa. Per això, l'equip de govern estudia ajudes per al pagament de lloguers de locals comercials, remodelacions i contractacions per a reforçar un sector llastrat per l'emergència sanitària.

“Primer analitzarem les conseqüències d'aquesta situació i després activarem diverses línies de treball i subvencions per a fer costat a aquests autònoms, bona part d'ells pertanyents a l'hostaleria, que han perdut els seus ingressos”, segons l'alcaldessa, Merche Galí. En aquests moments estan suspeses totes les contractacions a causa de l'Estat d'Alarma, situació que l'equip de govern ha aprofitat per a estudiar mesures que es mantindran a llarg termini “per a activar els plans una vegada que el Govern ens ho permeta”.

En aquest sentit se secundaran també iniciatives per a atallar la feblesa en la competència amb plataformes comercials ‘en línia’ i, en general, el maneig de noves tecnologies aplicades al comerç. Potenciar aquestes eines entre els negocis pot ser clau per a ajudar en la recuperació, en tant que reduiria l'impacte negatiu que tenen sobre el teixit empresarial d'Almassora les compres a través del comerç electrònic de les grans cadenes.

Obres

D'altra banda, l'Ajuntament, que va anunciar ahir un Pla d'Obres en edificis municipals amb proveïdors preferents de la localitat, manté la seua voluntat de continuar amb inversions en la localitat, si bé amb nous terminis i en funció de les prioritats que marque l'emergència sanitària. “Sacrificar una inversió significa sacrificar obres i creació de llocs de treball, i també suposa retallades a les empreses en actiu i en la contractació de personal”, segons Galí, que considera “desencertat desinvertir per a subvencionar”.

Pujar