29 de setembre de 2020 29/9/20

Almassora trau a licitació el contracte de neteja viària

Almassora trau a licitació el contracte de neteja viària - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora traurà demà a licitació el nou contracte de neteja viària, que ha augmentat un 22% el seu pressupost front al vigent. L'empresa vencedora es farà càrrec del servei durant quatre anys, més dos prorrogables. El contracte vigent va eixir a licitació fa sis anys per 393.250 euros (IVA inclòs), el nou conveni eixirà per 479.997,72 euros. L'actual empresa encarregada de la neteja viària continuarà amb el servei durant tres mesos fins a l'adjudicació del pròxim contracte.

  Un dels punts més destacats d'aquest contracte és la neteja durant les festes patronals d'Almassora. El consistori vol evitar que algunes zones de la localitat queden descurades del servei de neteja viària perquè altres llocs amb una concentració major de persones (concerts, recinte taurí, etc.) obliguen a desviar efectius. L'empresa guanyadora del concurs també haurà de fer-se càrrec de la neteja de la resta de celebracions: cavalcades, processons, Nadal, festes de barri, etc., tant abans de començar com en finalitzar.

  Cal destacar que una de les novetats més importants serà l'ampliació del servei de neteja viària, actiu tots els dies. Els serveis ordinaris que oferirà el nou contracte seran: escombratge i neteja manuals de voreres, vorades, calçades, passejos, zones per als vianants, parcs, jardins municipals i zones enjardinades; neteja d'escocells dels arbres, testos i zones verdes; escombratge mecànic; buidatge de papereres instal·lades en carrers, parcs i vies públiques.

  A causa de l'augment del servei en diferents apartats, la companyia haurà de destinar un nombre més elevat d'operaris. El personal de l'empresa haurà de fer-se càrrec de tots els serveis ordinaris, d'aquells requerits per a festes patronals o esdeveniments més puntuals, així com aquells serveis extraordinaris sol·licitats per l'Ajuntament. Per exemple: abocaments d'oli, accidents automobilístics, etc.

  El regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, ha manifestat que “a causa de les retallades efectuades per l'anterior equip de govern, el servei oferit aquests últims anys era insuficient”. L'edil ha destacat la queixa constant dels veïns en aquest aspecte durant les últimes dates, aquest fet “ha promogut al nostre equip de govern ha augmentar un 22% el pressupost d'aquest servei”.

  Pujar