19 d’octubre de 2019 19/10/19

Almassora tanca vivendes abandonades a la platja per seguretat

Almassora tanca vivendes abandonades a la platja per seguretat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora tanca vivendes abandonades a la platja per seguretat - (foto 2)

  El departament d'Urbanisme ha contractat a una empresa d'Almassora, Cerama Urbana, per al clos exterior de la promoció d'habitatges abandonada més gran de Pla de la Torre per motius de seguretat. La regidora de l'àrea, Carmina Martinavarro, ha xifrat en més de 8.700 euros la inversió municipal realitzada per a atendre la demanda del veïnat de la platja davant la degradació dels adossats sense estrenar des de fa anys.

  L'edil ha visitat aquest matí el complex que va quedar en construcció en l'avinguda Mediterrània i que ha sigut objecte d'una actuació a càrrec de les arques municipals per a impedir l'accés a persones alienes a la propietat. A més del clos del perímetre exterior, el consistori ha retirat els elements d'obra que la constructora va deixar en la via pública i que impedien el pas per les voreres. També ha cobert les rases en la calçada i ha tapat les caixes exteriors que contenien cablejat.

  L'abandó de la promoció Arena Blanca del Grupo Prolán 2005 “va motivar nombroses molèsties als veïns de la zona: primer pels robatoris de material i de tota mena de mobiliari, i també per la possibilitat que persones alienes a la propietat ocupen els habitatges de forma irregular, creant problemes de convivència”, en paraules de Martinavarro.

  Per aquest motiu, el seu departament, davant el desinterés de la constructora per fer-se càrrec dels desperfectes i barrar el perímetre exterior, va decidir contractar els serveis d'una empresa local per a atallar la inseguretat en una promoció que va deixar abandonades més de 30 habitatges en l'avinguda Mediterrània de la platja d'Almassora. “És l'evidència del mal social i econòmic que va deixar l'especulació urbanística en la nostra costa durant els anys de la construcció desaforada que, en molts casos, no va arribar a bon port”, segons l'edil.

  Tancament de solars

  En aquest sentit, el seu departament també s'ha ocupat d'ofici del tancament de solars de titularitat privada davant la desídia dels propietaris del sòl. Les dificultats per a localitzar els seus domicilis socials i el desinterés per assumir la neteja dels terrenys malgrat la notificació municipal ha portat al clos de diversos espais com el situat enfront del col·legi Errando Vilar amb cost per a les arques municipals. “Prima l'interés general per higiene i salubritat al costat d'un centre escolar pel qual transiten cada dia centenars de xiquets”, segons l'edil.  

   

   

  ocultar
  Almassora tanca vivendes abandonades a la platja per seguretat
  Pujar