elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora suspén tots els actes presencials del 9 d’Octubre per la crisi sanitària

Almassora suspén tots els actes presencials del 9 d’Octubre per la crisi sanitària
  • Rememorarà el Dia de la Comunitat Valenciana ‘en línia’

La comissió de seguiment de la COVID-19, integrada per representants de tots els grups polítics, ha acordat aquesta setmana a Almassora la suspensió de tots els actes presencials commemoratius del 9 d’Octubre. L'alcaldessa, Merche Galí, ha incidit en què la localitat no realitzarà la tradicional ofrena de flors al Rei Jaume I, en la plaça que porta el seu nom, ni durà a terme desfilades ni danses tradicionals com de costum.

És una decisió presa en l'última reunió de la comissió a la vista de les noves circumstàncies de l'evolució de la pandèmia. “Decidim que el més prudent és no celebrar cap acte amb motiu del 9 d’Octubre i traslladar la commemoració a les xarxes socials i els mitjans digitals, d'una forma alternativa, per a evitar actes multitudinari que posen en reg la salut pública”, ha declarat la primera edil.

L'acord dels grups és unànime per a contribuir a frenar l'emergència sanitària que aquesta setmana ha provocat un nou brot amb tres casos d'origen social. Les anàlisis periòdiques que duu a terme Facsa en les aigües residuals també confirmen la presència de restes de COVID-19 tant en el districte marítim com en el nucli urbà. L'última mostra presa a cap aquesta setmana als voltants de la plaça Víctimes del Terrorisme ha detectat material genètic infectat en aquest barri.

Per tot això, i en coherència amb la suspensió de les festes patronals en honor a la Mare de Déu del Roser, aquest esdeveniment que habitualment reunia en la plaça Pere Cornell i Rei En Jaume a reina i dames, autoritats, la Unió Instructiu Musical La Esmeralda, la colla de dolçainers i tabaleters Les Goles, l'associació Moros i Cristians, l'associació cultural El Torrelló, una representació de la Comanda de Fadrell i nombrós públic no es convocarà enguany.

“Entenem que ha de prevaldre la responsabilitat i el sentit comú ens diu que no podem demanar esforços a la ciutadania i, al mateix temps, convocar-la a actes multitudinaris”, ha assenyalat l'alcaldessa. Per aqueix motiu, la Regidoria de Tradicions rememorarà l'homenatge al Rei Jaume I i a Pere Cornell a través de mitjans digitals com a alternativa a les celebracions habituals.

Pujar