elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora suspen la programació nadalenca a causa del covid

Almassora suspen la programació nadalenca a causa del covid
  • La junta de portaveus cancel·la Sant Silvestre, carter reial, Nadal al carrer i recepcions

L'Ajuntament d'Almassora, a través de la junta de portaveus, ha acordat la suspensió dels primers actes inclosos en la programació nadalenca de la localitat. L'alcaldessa, Merche Galí, ha reunit a tots els grups polítics davant l'increment de la incidència de la pandèmia en la població, per a consensuar les cancel·lacions d'aquells esdeveniments que pogueren suposar massificacions o actes sense màscara.

D'aquesta manera, la postura unànime del consistori ha acordat la suspensió de la carrera Sant Silvestre i la visita del carter real, tots dos previstos per a aquest diumenge i que suposen la participació de nombrós públic. En el primer cas, el fet de córrer sense màscara i, en el segon, l'aglomeració d'assistents en la plaça d'Espanya ha precipitat la suspensió davant els 300 casos actius en la localitat. Els esdeveniments culturals també s’han cancel·lat.

Tampoc se celebrarà la programació de Nadal al carrer, ja prevista en les places de diferents barris per a evitar la concentració de públic en un únic punt, però que propicia el contacte de famílies de diferents nuclis, joves i monitors per a poder realitzar les activitats previstes. En la mateixa línia, ha quedat anul·lada la visita als pesebres del pròxim dilluns en la qual també participa Lluïsos Almassora per a evitar l'accés a domicilis privats.

Nova reunió per determinar noves modificacions

A més, els portaveus dels grups han acordat tornar a reunir-se la setmana vinent per a determinar noves modificacions de la programació nadalenca de cara a final d'any i Reis en cas que la incidència del coronavirus es mantinga o puge respecte a la xifra actual, que la situa en 1.121 persones contagiades per cada 100.000 habitants.

Cal recordar que l'equip de govern va substituir la setmana passada el berenar en les seus veïnals per un brindis simbòlic en els centres socials de Fàtima, Corell i Sant Felip. En aquest cas va entregar el berenar empaquetat al veïnat perquè cada persona la consumira a casa i garantir així l'ús de la màscara en tot moment.

En la mateixa línia, el consistori va suspendre dies arrere el tradicional esmorzar nadalenc entre la plantilla municipal i ho substituirà, en la jornada de demà per la visita als diferents recintes municipals per a la felicitació de les festes per departaments.

Pujar