elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora suspèn les festes de Santa Quitèria i manté el calendari escolar per a maig

Almassora suspèn les festes de Santa Quitèria i manté el calendari escolar per a maig
  • Les festes de la Mare de Déu del Roser, a l'octubre, queden supeditades a l'evolució de la pandèmia

La Junta Local de Festes i l'Ajuntament d'Almassora han acordat la suspensió de les festes en honor a Santa Quitèria i l'ajornament del regnat de María Gonell Esteve i la seua cort d'honor a 2022. Les famílies de les representants es van reunir ahir amb l'alcaldessa, Merche Galí; la regidora de Festes, Isladis Falcó, i el president de la Junta, Santiago López, per a consensuar la postura més prudent davant la situació sanitària per coronavirus.

“Tenim clar que les festes no poden celebrar-se perquè hi ha una incompatibilitat absoluta entre fer festes i esquivar la COVID i, per tant, ahir els vam comunicar oficialment el que ja era una evidència”, segons Galí. La primera edil ha agraït “a elles i les seues famílies la seua comprensió cap a la decisió que hem pres i els animem que no perden la il·lusió per representar a Almassora en unes festes que no seran enguany però que arribaran i seran històriques amb una Vila renovada”.

Per tant, totes dues parts van acordar que la presentació de reina i de les dames Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote serà al maig de 2022 per a evitar una celebració amb aforament molt reduït, com a marca la norma actual, i amb l'esperança de la remissió de la pandèmia després de la vacunació massiva durant aquest any.

Tot això no evitarà la convocatòria de concursos o actes via xarxes socials o actes religiosos amb aforament controlat per a mantenir l'esperit festiu sense posar en risc la seguretat. “Entenem que la prioritat absoluta és la salut i la vida i, per tant, el nostre convenciment és actuar amb la màxima prudència encara que ens passem de frenada”, segons la primera edil.

En aquest sentit, la programació d'actes festius a l'octubre, amb motiu de la Mare de Déu del Roser, també queda supeditada a l'evolució de la pandèmia de coronavirus i a les restriccions sanitàries en vigor en aqueixes dates.

Calendari escolar

El departament d'Educació manté el calendari escolar vigent, de manera que els dies 17 i 18 de maig seran lectius, mentre que la resta de la setmana serà festiva en els centres educatius de la localitat. Aquesta circumstància es revisarà si l'emergència sanitària empitjora, segons ha indicat aquesta part.

Pujar