9 de juliol de 2020 9/7/20

Almassora s'uneix al compromís de programar cinema en valencià

Almassora s'uneix al compromís de programar cinema en valencià - (foto 1)
  • Acull la mostra "El valencià al cinema" promoguda per Plataforma per la Llengua

El vestíbul de l'Ajuntament d'Almassora acull fins al pròxim 15 de juliol l'exposició de materials vinculats a la campanya "El valencià al cinema", a la qual el consistori també s'ha adherit amb el compromís d'incloure pel·lícules en llengua pròpia en la programació cultural. "Volem reivindicar el dret tenir l'opció que les pel·lícules estiguen en la nostra llengua, tant en sales convencionals com a l'hora de comprar suports digitals com a DVD o Blue Ray", ha assegurat durant la inauguració de les mostra Manuel Carceller, delegat de Plataforma per la Llengua.

La primera edil, Merche Galí, i la regidora de Normalització Lingüística, Diana Belliure, així com altres membres de l'equip de govern, han estat presents en l'obertura al públic d'aquesta exposició, que explica la situació actual del cinema en valencià. A més dels panells informatius, la iniciativa promoguda per Plataforma per al Llengua acosta a un públic familiar materials com una col·lecció d'adhesius en la qual els personatges de Frozen, La Guerra de les Galàxies o Toy Story repliquen les seues frases més conegudes en valencià.

"És important destacar que, amb l'arribada de À Punt, creixerà considerablement la quantitat de pel·lícules que podrem veure doblades al nostre idioma", ha destacat la Belliure. No obstant açò "els anys sense televisió pública han portat al fet que gran part del públic haja perdut el costum i ,encara pitjor, al fet que hi haja una gran part de la infància que mai haja vist pel·lícules en la seua pròpia llengua", ha incidit Belliure. L'edil ha desitjat que "a més del doblatge, cresca també la producció original en llengua valenciana, un fet que generarà llocs de treball en la nostra terra i per als professionals d'ací".

Cal destacar que ajuntaments com Moncofa, la Vall d'Uixò, Faura, Torrent o Gata de Gorgos ja s'han unit a la iniciativa de programar cinema en valencià. Així mateix, entitats com Ficció a València o la firma de cinemes Albatexas col·laboren amb la meta de promoure la producció audiovisual i cinematogràfica en valencià

Pujar