19 de febrer de 2020 19/2/20

Almassora substitueix l’enllumenat públic per leds per a estalviar llum

Almassora substitueix l’enllumenat públic per leds per a estalviar llum - (foto 1)

  L'empresa Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas, adjudicatària de les obres de millora de l'enllumenat públic d'Almassora, iniciarà la substitució de les antigues lluminàries per led el pròxim dia 20. Així ho ha comunicat l’empresa, que executarà la reforma per 172.896,9 euros amb la subvenció al 50% dels fons FEDER de la Unió Europea i el Pla Castelló 135 de la Diputació Provincial. L'actuació va sortir a concurs públic amb un pressupost base de licitació de 296.527,28 euros. Un total de 17 empreses es van presentar durant el procés.

  Es tracta de la substitució dels equips actuals per uns altres més eficients de 105 W, regulables i programables des del consistori, en les principals avingudes d'Almassora. Afectarà els carrers San Fernando, 9 d’Octubre, San Pablo, José Ortiz, Santa Quitèria i Constitució i les avingudes Generalitat, Boqueres, Castelló i Grau. El volum d'equips a substituir ha portat a l'empresa a establir un cronograma de treball per trams per a evitar molèsties.

  Els treballs arrencaran el pròxim dia 20 en l'avinguda del Grau i el carrer José Ortiz, mentre que el gruix de l'actuació es desenvoluparà cap a finals de la setmana de festes en els espais més allunyats del nucli urbà. Segons han constatat els tècnics, la intervenció no alterarà de forma substancial el trànsit als carrers i avingudes afectades per la substitució de l'enllumenat.

  Els operaris desmuntaran les lluminàries actuals per a reutilitzar-les i instal·laran els leds per a millorar l'eficiència lumínica, de manera que l'estalvi energètic sigui major, i rebaixar la contaminació. Per a això, tenen un termini màxim de 14 setmanes, segons el que s'estableix en el contracte d'adjudicació. Tal com assenyalen els plecs, les noves lluminàries tindran millor rendiment i permetran regular el flux dels llums.

  Aquesta iniciativa forma part de les mesures incloses en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) que aconsegueix els 10 milions d'euros cofinançats per la Unió Europea i l'Ajuntament d'Almassora. La substitució de l'enllumenat dels principals carrers i avingudes segueix la iniciativa empresa a la Vila i els polígons industrials, que en 2018 va permetre un descens de 440.000 quilowats (kw) en el consum energètic.

  Pujar