elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora sol·licita a Labora mantindre els tallers formatius per a aturats

Almassora sol·licita a Labora mantindre els tallers formatius per a aturats
  • L'alcaldessa, María Tormo, es reuneix amb la directora general de Planificació i Serveis de Labora, Marisa Mezquita, per a sol·licitar-li que el nou Consell mantinga l'oferta formativa en la localitat.

L'Ajuntament d'Almassora sol·licita a Labora que mantinga els tallers d'ocupació en la localitat, després d'haver quedat exclòs de la convocatòria mesos arrere. L'alcaldessa, María Tormo, i la regidora d'Ocupació, Silvana Rovira, s'han reunit amb la directora general de Planificació i Serveis de Labora, Marisa Mezquita, per a sol·licitar-li que el nou Consell tinguen en compte els interessos de la localitat i es puguen realitzar l'any vinent els tallers de jardineria, obra de paleta i administració que, actualment, s'imparteixen en el Centre de Formació i Ocupació.

“Poc després d'accedir al govern local se'ns va comunicar que Almassora havia quedat fora de la convocatòria i considerem que és necessari que es faça un esforç perquè es puga mantindre aquesta oferta formativa destinada a persones desocupades”, ha assenyalat Tormo, qui ha agraït la “gran col·laboració” mostrada per Mesquita per a resoldre aquesta situació.

En la trobada, s'ha abordat la necessitat de planificar propostes formatives encaminades a millorar l'ocupabilitat dels alumnes, per la qual cosa Tormo ha plantejat la idoneïtat d'adaptar els tallers a la demanda empresarial a través de la col·laboració públic-privada. Mesquita ha mostrat la cooperació de Labora amb l'Ajuntament per a estudiar possibles projectes encaminats a facilitar eines que permeten la inserció laboral de persones desocupades.

Rovira ha recordat que recentment l'Ajuntament d'Almassora ha contractat 16 persones desocupades per a llocs d'auxiliar administratiu, conserge i peó, tots destinats a reforçar diferents departaments municipals, gràcies als programes de subvencions d'ocupació destinats a emprar aturats menors de 30 anys (EMPUJU) i majors de 30 anys (EXPLUS) per part d'entitats locals que duu a terme Labora.

Actualment, el Centre de Formació i Ocupació Aquest compte amb 30 alumnes/treballadors repartits en tres certificats de professionalitat: administració, jardineria i obra de paleta. De manera paral·lela, també funciona el taller d'ocupació de dones sobre administració amb 10 alumnes/treballadores. La plantilla està formada per cinc docents i tres empleats d'oficines.

 

Pujar